tisdag 31 januari 2012

Ute

Trots det kalla vädret har Rimma och jag varit ute de senaste två dagarna. Igår sov Rimma hela två timmar ute i vagnen i -16 grader utan ett jag hörde ett endaste knyst därifrån. Sen började jag tycka synd om henne och tog in henne. Sen sov hon ännu 20 minuter. Så det stämmer att barnen sover bra där ute trots att det är kallt som attan.

Då vi var ute och gick igår så hittade jag en massa fina hus också som jag skulle kunna tänka mig att kunna bo i. Området var trevligt också. Två av tre hälsade då jag gick omkring där och de trodde väl att jag var någon nyinflyttad typ för vem i hela världen skulle kunna hitta till just deras gata utan att bo där. 





Rimma funderar över att hon faktiskt redan är 4 månader gammal.

Magnetröntgen i morgon…får se då om vi lyckas hålla ungen nöjd och stilla. Har vi tur så får vi bort skenan om ca 2 veckor. Men jag är så pass skeptiskt (läs: Pessimist big time!) att jag inte vågar ta ut något i förskott. 

She's got the whole world in her hands




måndag 30 januari 2012

Happy Birthday Klimpen


Världens sötaste gudson Klimpen blev 1 år!!



Det där att skära kaka är ju lite svårt ännu så mamma hjälper till.




Här kollar han läget ute på gården.


Klimpen har fått inte mindre än 3 kusiner ganska nyligen. Yngsta är bara tre veckor gammal.


Suddigt med glatt!


Här är Rimma med sin kusin (Klimpen då förstås). 


Uppflinade. 



Vaddå inte logga in på Fejsbook nu?? Men jag måst ju uppdatera min status, fattar ni väl!!!


fredag 27 januari 2012

Barnrum inspiration

Googlade barnrum och hittade massor av inspiration för ett blivande rum åt Rimma. I nuvarande bostad eller i kommande.


Vitt och snyggt. Älskar den där sängen från IKEA.



Stjärnor gillar jag.


Basfärger men ändå piggt!


Karta på väggen i färg.


Den här tapetkartan är så jättefin!


Vitt och rosa,


Fint.


Fint med marina detaljer i pastellfärger. Ovanligt.


Färgsprudlande, detta gillar jag verkligen. Vitt + färglatt = fint!


Tapet i taket, häftigt!


Detta gillar jag också till en viss del men jag kräver nog mer färg!


Härligt färglatt.


Öppet dagis och shopping

I dag bestämde vi oss för att försöka komma iväg till det öppna dagiset. Vi hade riktigt kul och Rimma pratade och var så glad, ända tills vi skulle åka in till stan, då blev hon sur. 
På stan sov hon och jag passade på att shoppa. Hon har ju SÅ MYCKET av allting men jag ville gå in på P.O.P och se om jag skulle hittade något. Och där hängde de, röda kalsonger med älgar på till nästa vinter!!! Sen hittade jag ett par vantar med älgar på som passade perfekt åt mig så de fick de bli. En klänning år Rimma till våren/sommaren hittade jag också. Vid kassan impulsköpte jag ett par strumpor med fyrar på. Sen var vi med Marika och Eivor till Pincho och åt goda tapas. 

Resten av dagen skall vi ta det lugnt och vänta på att pappan i huset kommer hem från sin Spanien resa. I morgon får vi finbesök från Östermyra då Hanna och Meea kommer på besök. Sen skall vi på Klimpens 1-års kalas. Busy busy…






torsdag 26 januari 2012

Svartsjuk på Leos fina sitter

Här sitter vi och ser på Att vara någons fru`s videon och Rimma är nog lite svartsjuk på en viss kille där långt borta i Sverige…wow vilken sitter alltså säger Rimma!!


Day 3 Yellow Nails (31 day nail challenge)



Glass i stora lass. Använde min nya Konadplatta som jag köpt (Charming Nails) och det gula lacket är från China Glaze och det enda gula lacket jag äger så återigen var det lätt att välja lack den här gången. Svårare blir det då vi kommer in på pink eller blue eller glitter.

Roligt med en bild som täcker hela nageln och som var relativt lätt att applicera. Lite glitter har jag ju med som vanligt, har så svårt att låta bli. Men det måste väl få blinga lite i vardagen också ;)


Redo för natten. Mjölk i massor, nagellack + hela lådan med Konad saker, telefon och gråtlarm. Och ja, det är en gran ni kan se på bilden. Har kvar den lilla som var uppdragen med rot och allt. Den har börjat växa!!!


På jobbet

I dag har Rimma börjat sitt dagisliv. 


-Mamma, ge mig osten!!!


Japp, det skall börjas i tid. 

Vi var alltså och hälsade på till mitt jobb (eller till det jobb var jag spenderade mest tid). Vi hade hur kul som helst. Rimma var på sitt allra bästa humör, skrattade, pratade och flinade hela tiden. Alla tyckte hon var så söt och barnen pajade henne på huvudet. 

Sen har vi också varit till gammelmoffa Eskos grav i dag. Han skulle ha fyllt 80 år så vi var dit med en tulpan. På samma gång passade vi på att besöka Rimmas farbrors grav som är precis bredvid och även han fick en tulpan. Skulle för ljus men hade inga hemma och kom på att jag fick så fina tulpaner så jag bestämde att jag "offrar" två stycken. =))



onsdag 25 januari 2012

Onsdag

Jag har shoppat. Nya gardiner till vardagsrummet och nya dynor som antingen kommer i vardagsrummet eller i sovrummet, får se sen då de kommer fram. Två krokar till Rimmas blivande rum. Vi har ju inte en diskuterat det att vi skall göra om arbetsrummet till Rimmas rum utan vi bara hoppas på att den perfekta lägenheten/huset skall dyka upp så vi skulle få både rum åt Rimma och arbetsrum. Och inte behöva fundera på kaoset till arbetsrum vi har nu. Några förvarings "lådor" slank ner i boxen också. 

Rimma sov ute idag då det var ca -14 grader. Just var vi ut på en promenad och då var det -20 grader. Det kändes. Huu då!


Kläder i massor kläs på i detta hur i dessa dagar.



Jag har i dag förundrats över varför i hela världen någon vill fara iväg för att "rösta" och sedan skriva Kalle Anka på valsedeln eller Heja Paavo. Varför orka ta sig iväg ända till vallokalen för detta ändamål? 

Dansare?







Inlägg nummer 450 och -20 grader ute

Kanske man borde skriva något riktigt bra nu då det är inlägg nummer 450?

Tyvärr så har jag inte så mycket att komma med. Det är bokstavligen SVINKALLT där ute. -20 står det på mätaren. Jag hade tänkt att Rimma och jag skulle ta oss ut till mitt jobb i dag. Men jag tror nästan vi får skjuta upp det till en annan dag. En iskall bil är inte heller så inspirerande.


Bildbevis på att min dotter nog har en hals ;))

Det blir nog till att beundra tulpanerna och fortsätta med sångpåsen i dag tror jag nästan.

tisdag 24 januari 2012

String pocket grey


Jamen det här gillar jag ju. Snygg hylla med foton och så mängder av foton runtomkring. Någon dag så skall jag ännu ha en sådan där ego-vägg! Vänta bara! Men i det här fallet så skulle jag slänga in en gul eller vit ram bara för att pigga upp det hela. Jag har en massa ramar hemma som bara väntar på detta. Så drömlägenheten (5 r+k+hjk+b i Gerby-Västervik-Brändö-Dragnäsbäck-Vikinga-Hemstrand med garage för två bilar och pris ca 200.000 €) komsi komsi…


Sångpåse

I flera år har jag tänkt på att jag skulle måsta göra en sångpåse eller en "lorupussi" (rams-påse???). Har tom samlat en massa ramsor och sånger på jobbet. Tyvärr är de flesta ju på finska som jag har. Men det gör väl inget? Eller så gör jag två olika påsar. Blev lite förtvivlad då jag kom på att jag måste sy en påse också. Ända tills jag gick upp på övre våningen och konstaterade att jag har en rosa-vit-rutig Gant påse och en Odd Molly påse som jag inte använder till något annat. 

Då är det bara att börja göra korten med ramsor och sånger. Lätt va?

Om man är riktigt lat så kan man beställa en färdig sångpåse med figurer här: http://shop.minimango.se/produkt.php?id=13

sangpase.jpg