onsdag 28 november 2012

På stan idag (nu med bilder ;)


Visa tänderna åt Pappa! =)


Här sitter fröknarna och väntar på att få nåt att äta. Rimma åt en vindruva, en minimal bit av ett äpple, ungefär en rågad tesked ris och lite vatten. Jepp, alldeles normalt. 

Nu har jag kommit underfund med hur man förminskar bilder. Gör man det så får man tydligen ladda upp hur mycket man vill. Ett problem dock, det blir RÖRIGT i bildmapparna : /  You can´t have it all!


Det är inte ett surt äpple utan en "visa tänderna min". Vi satt mitt i Smetin kan man ju säga. Mitt i Rewell Center har de ett thaiställe. Maten var god, servicen super (de såg att vi kom och den vänliga killen kom springande med två matstolar) och det fanns så mycket folk och annat runt omkring att titta på så barnen var alldeles nöjda. Eller ok, de ville ha nåt att äta hela tiden och så men de var så pass nöjda att ingen av dem ville ur stolen och började skrika eller dylikt. Att det sen såg aningen ostädat ut då vi gick är en annan sak. Vi fick alltså äta i fred så gott som det går med två 1-åringar. 


Testing...

Testing av en gammal bild =) Provade att förminska bilden. Det gick ju fint men se hur grynig den blev…

Mera testing…


ok, nu ser det ju bättre ut =)

Stan

Det blev en dag på stan idag i alla fall. Pia och Matilda var på väg till stan så jag och Rimma hoppade i bilen och for till stan. Fick köpt några julklappar, åt god thai-mat och unge-unge fick ett par strumpor. 

Det går fortfarande inte att ladda upp bilder på blogger och det har visat sig att det är många som fått samma problem och jag har svårt att tro att allas bloggar är fulla med bilder ett tu tre så det är bara att vänta och se om blogger kommer med någon lösning snart. 

Men OM det skulle gå så skulle ni fått se hur min mage ser ut i vecka 35 och då Rimma och Matilda äter så ni kanske kan föreställa er detta utan bilder ;)


Dag 30- 10 ställen jag vill åka till

Vart vill jag inte åka? Skall försöka hitta på de 10 ställen som jag mest vill till.

1. Singapore. Vet inte varför men det är nummer ett på listan just nu. 

2. London, eftersom det var tal om detta här tidigare.

3. Paris eftersom jag missade så mycket då vi var där senast.

4. Köpenhamn. Har aldrig varit där och jag är ärligt lite intresserad av legoland.

5. Roadtrip i USA. Se alla ställen som man bara ser i filmerna.

6. Toscana i Italien. Bara för att.

7. Holland. För att A vill dit och bo på ett hotell nere vid hamnen var man kan se stora lastfartyg 24/7. Jag kan shoppa medan =)

8. Vit lång strand, paraplydrinkar, värme, god mat och lugn och ro. Var? Ingen skillnad.

9. Spanien…trivs där. 

10. Irland och se på den vackra naturen. 


9

Vi hade tänkt kolla in det där Vestis idag vi men Rimma kom i vår säng på morgonen, var jättegnällig och pipig och somnade som tur om och så vaknade vi hela familjen klockan 09.00. Man tackar och tar emot! Och Rimma var på strålande humör och inte det där lilla skrikande monstret hon brukar vara. Maten gick ner helt ok och nu sitter hon med A och hjälper honom med hans jobbgrejer på datorn. 

Så vi får se vad vi hittar på idag. 

Min första mammalediga dag =)

tisdag 27 november 2012

Dag 29- 10 önskningar

1. Att jag och alla i min familj får vara friska!!!
2. Mera pengar till resor (ego igen, yes)
3. I framtiden ett jobb som jag trivs med men som ändå ger mycket tid att vara med familjen.
4. Att unge-unge inte får höftledsluxation eller kolik.
5. En relativt enkel förlossning i tid (dvs inte 13 dagar över beräknat datum).
6. 500 euro att köpa Odd Molly kläder för.
7. En svart Mulberry väska.
8. En ny bil med en sådan försäkring att det inte gör så mycket om jag bumpar i en och annan volvo emellanåt.
9. Villeroy & Boch Old Luxenbourg HELA servisen!

and

10. World Peace!

Testing...



Sån här Bilder fungerar det nog med...

måndag 26 november 2012

Bildkontot fullt!

KRÄPP alltså.
 
Bildkontot fullt.
 
Köpa mer eller hitta sätt att kringgå detta???

Dag 28- 10 saker jag ångrar

1. Att jag inte sökte till flygvärdinneutbildningen då jag var yngre.
2. Att jag inte orkade studera bättre då jag gick i skolan.
3. Kanske att jag inte reste tillräckligt då jag var yngre

Det här känns lite krystat så jag slutar nu…Försöker väl att inte ångra så mycket. Gjort är gjort!

söndag 25 november 2012

Dag 27- 10 saker jag önskar att jag kunde förändra

1. Världen. Bort med alla krig!
2. Pedofiler
3. Alla andra som gör hemska saker
4. Svält
5. Barnlöshet
6. Cancer
7. Aids
8. Världen lite till, bort med hemska naturkatastrofer!

Och så måste jag lägga till två små ego grejer, bara för att få ett lite trevligare slut på denna deprimerande lista

9. Bättre ekonomi åt mig själv (ego, javisst!)
10. Mera resor för vår familj!

Gravid 1 och gravid 2

Man skall ju inte jämföra, men det är ju så roligt…

v. 34+5 med Rimma     v. 33+3 med Unge-unge

Vikt: 62,2 kg        Vikt: 60,0 kg
116/70      117/63
Sf-mått: 27     Sf-mått: 29
Hjärtljud: 132     Hjärtljud: 142

Så ganska samma är det ju nog. 
Hjärtljuden var egentligen 180 för babyn blir alltid lika stressad när jag ligger på rygg så det måste jag sluta med. Lugnade ner sig genast då jag vände på mig. Rimma var precis likadan men hennes hjärtljud typ försvann då jag låg på rygg. 

Sf-måttet är större och jag ligger fint på kurvan den här gången. Hb har vi inte tagit nu på de två senaste gångerna, skall nog ta det nu nästa gång för att se om det stigit. Det har varit lågt men jag har sluppit att ta piller som tur är. 

lördag 24 november 2012

Klinggggg


Snart


Mamma hör du?


Lyssna lyssna...


Aaah, NU!!!


Yes, KLINGGG!


Fort öppna skåpet! Mikron sa KLING! Eller Kingggg som Rimma säger. 

Mjölken är klar!

Visitkortshållaren


Den är i storlek med min marimekko börs


Alla som har en sånhär marimekko börs och mängder med kort till olika butiker vet att det är ett evigt sökande varje gång. Vilken färg har ert kort? -Frågar jag varje gång jag skall handla någonstans och så börjar jag gräva.


Nu är detta löst. Alla kort i sin ordning och lätt att hitta. Bonus är att den just ryms in i marimekko börsen. 

Så nu kanske jag har bättre ordning och reda på mina kort i framtiden. 
Från suomalainen kirjakauppa för 2.95 euro. 

Jultraditioner och mat

Började härom dagen att fundera på det där med jultraditioner. Hur viktiga eller inte viktiga dom är för folk. Vissa tycker att det skall vara likadant från år till år och vissa vill göra och prova på nya saker varje år. 

Då jag var liten så var vissa jular lite stressiga. Jag ville vara med både mamma och pappa, hos fammo coh faffa och även hos mina systrars mommo och moffa. Ni kan ju tänka att det inte blev så hållbart i längden. Så i något skede så sa jag stopp och firade jul hos mommo och moffa och den 25 firade jag med pappa och dem. 


Här är en bild från gamla Famo kring julen år 1983 eller 1984.

Sen då jag träffade A så började vi göra så att vi först är hos min mommo och äter där och sen på eftermiddagen/kvällen far vi till hans föräldrar. Det har passat bra för i A´s familj så äter dom senare och i vår tidigare. Det som vi varit tvungna att skippa är att gå i kyrkan för det hinner vi inte. Vi brukade fara efter maten och A och deras familj före maten. 

En jul åkte vi till Spanien. Vi åt julmat och öppnade klappar och for till flygfältet och åkte till värmen. Det var en bra jul det också. Men bara därför att jag hann få äta julmat. Det är viktigt för mig. 


Julafton i Puerto Rico


En "julig" drink i Puerto Rico


Så det viktigaste för mig efter att få vara tillsammans är maten. Utan tvekan. Maten har ändrat lite under åren förstås. Då jag var lite så åt jag ju ingenting i alla fall så jag åt väl en köttbulle, lite vitsås och en liten potatis och bara väntade på att få mina julklappar. Det var det viktigaste med julen då. 

Maten har ändrat längs med åren. Kommer ej ihåg att vi hade gravad lax, räkor och sådana saker då jag var yngre. Men nu tycker jag de är en självklarhet på bordet. (eller nästan ett måste)


Vitsås, potatis, lutfik, räkröra, gravad lax och lite morotslåda. All I need!


Här är ett annat år, nästan samma saker.

Och en sak som är förvånande är ju det att på vårt julbord och på A´s familjs julbord så finns det bara några få saker som är samma. Skinkan, morots- och kålrotslåda och ev någon annan sak. Annars så är de totalt olika. Vilket i och för sig är väldigt bra eftersom vi äter dessa två julbord under samma dag. Det kanske skulle bli för mycket med två uppsättningar av samma sak =) Och hos oss så tar alla åt sig och går sen och sätter sig eftersom det är lättast så. Hos A´s föräldrar så sitter alla vid bordet och all mat finns på bordet. 


Julmat hos mommo

En jultradition som jag har är att ta med en korg full med tomma tupperware burkar till mommo på julafton. Sen fyller jag dem med potatis, vitsås, lutfisk och morotslåda och frossar i detta i flera dagar. Så länge att jag tycker det börjar komma ut ur öronen. Sen kan jag vänta i några månader tills jag vill ha det igen. 

En nykomling är dock "imelletty perunalaatikko" (sötad potatislåda lär det heta på svenska). Vi har inte den hos mommo men nog om jag lagar julmat själv hemma. Tycker det är godare än morots- och kålrotslåda. Skulle även kunna tänka mig någon form av batatlåda. Kanske värt att prova på. 

Jultraditioner är roliga och det är kul att alla familjer har sina egna. Det skall bli kul att bilda egna jultraditioner nu då man fått barn. Vissa kommer att leva kvar, vissa slopas och så kommer det till nya. 

Julkalender är dett måste men ingen med choklad som jag hade då jag var liten för det fanns ALDRIG choklad i den ända till julafton utan den blev uppäten innan, varje år. Så en kalender med bilder skall bli tradition i detta hus. 
På julafton så fick jag och Emma ofta öppna en julklapp direkt på morgonen då vi vaknade (för att vi skulle hålla oss lite lugna ;) och resten fick vi sen då bocken kom. Det kan vara värt att införa sen då barnen är så stora att de inte hålls i sina pänts då de vaknar. Men inte ännu. 

Och nu väntar jag på julen ännu mer...

Minijul

Lyssnar på julmusik från youtube, skall snart tillaga lutfisk och vitsås och vänta på att Rimma vaknar. A jobbar så vi chillar här hemma i kväll. 

Har varit hos PiaP idag på mamma-barnträff så jag trodde att Rimma skulle slockna direkt men hon somnade först när vi svängde in på gården. Det var väl lite tidigt för att sova en gång till. 

Orsaken att jag lagar lutfisk själv är ju den att A inte gillar lutfisk. Jul utan lutfisk är däremot ingen jul för mig. Nu är det ju inte jul ännu men man kan ju börja i tid =)

Dag 26- 10 saker jag älskar med mig själv

Att älska med sig själv…

1. Att jag för det mesta är ganska glad
2. Att jag har en underbar familj
3. Att jag kan slänga ihop goda maträtter av en massa rester
4. Att jag OFTAST är bra på att spara
5. Att jag är påhittig
6. Att jag är en mästare på att skriva listor!
7. Att jag är duktig på det jag gör (arbetet alltså)
8. Att jag trivs rätt så bra med mig själv
9. Att jag gillar att sjunga och leka med Rimma. Väntar bara på att jag skall få hjälpa henne att bygga kojor, slott och barbiehus.
10. Att livet är härligt just nu.

fredag 23 november 2012

Dagens shopping och dagens mage


I går var jag till GW-gallerian för lite mamma-barnfika. Jag var dock så fräck att jag lämnade mitt barn hemma. Hon hade sovtid och jag hade shoppingtid ;) Hittade INGENTING. (ok 4 par strumpor på lindex men det räknas liksom inte)
I dag så var en betydligt bättre shoppingdag och jag hittade ett par söta tossor åt Rimma och en kofta till vintern/julen. Sen 5 små söta zinkhus till julgranen som jag sett i Anttilas reklam. Var bara tvungen att köpa. Velade mellan gråa eller vita men tog till sist de vita. Och lite olika modeller. 
Köpte även ett kantband från eurokangas. Har haft planer på att göra vimplar med julfärger länge redan men det har inte blivit av. Det är inte säkert det blir av nu heller men nu har jag åtminstone kantbandet. 

Sen det där svarta. Det är en visitkortshållare. Vad jag skall med den till får ni se senare. 


Magen idag. (v. 34)  Och dagens upphängda byk i form av strumpbyxor, pop klänning och svarta myspants. 

Vi var till mitt jobb en sväng också idag då vi var på stan. Egentligen så kan man säga att det är mitt nya jobb men ändå inte. Namnet på företaget är nytt och nytt ställe, så jag var där första gången. Så fick jag en jobbväska =) trots att jag lämnar på mammaledigt nästa vecka. 

Dag 25- 10 saker jag gör när jag har tråkigt

1. Läser bloggar
2. Slösurfar på facebook
3. Läser i jultidningar
4. Stirrar ut genom fönstret
5. Suckar djupt
6. Försöker aktivera mig
7. Kommer på att jag inte orkar aktivera mig
8. Tar tillbaka datorn
9. Loggar in på facebook igen
10. Äter fazerina

torsdag 22 november 2012

Dag 24- 10 favoritspel

1. Drinking game ;) som jag gjorde då jag var 17 år
2. Rappa Kalja
3. Trivial
4. Hotel
5. Tetris
6. Alias
7. Pictionary
8. Rummikub (tror jag det heter)
9. M.I.G
10. A´s gamla spelkort med olika brandbilar och fartyg

onsdag 21 november 2012

Dagens vill ha

Dagens vill ha

Dagens vill ha består av:

En ny wokpanna, den gamla pajjade totalt så vi behöver en ny snart
En pingvin från Thomas Sabo
Två till små genomskinliga mariskålar (har ju köpt 4 stycken redan och tänkte köpa två till innan erbjudandet om -50% går ut)
En ny kofta från Odd Molly
Ett olivträd 
Nya lakan från by Nord
TID, INSPIRATION och ORK till att äntligen få gjort de där passfodralen som jag tänkt göra i över ett år nu!!!

Magen i vecka 34 och en liten riverdance hjälpreda


Det växer så det knakar och den står rakt ut. Kanske det är en lite kille i alla fall?

V. 34


Rimma hjälper till att fylla tvättmaskinen


Man kan tynga lite här och där. Nou hätä mamma, jag hjälper dig!


Rimma har börjat dansa riverdance. Hon tar i strumpbyxorna eller kjolen och så far hon runt i ring och trampar med benen så mycket det går. Ser superkul ut =)


Crocsen skall av och på många gånger om dagen

Tycker det är fullt upp om dagarna. I dag har vi det dock lite lugnare men å andra sidan så har vi A på jobb så vi chillar bara här hemma. Har lite svårt att gå emellanåt när det kramppar i ljumsken. Det håller ofta bara på en stund men det är skitjobbigt. På kvällarna så känns magen enorm och den här filuren är mycket mer vild än vad Rimma var i magen och det är fullt ös hela tiden. Hon/han försöker komma ut genom höger sida eller åtminstone sparka sönder några revben. 

Vi fick sålt vår fatboy idag. Det var en trevlig familj hit och hämtade den. Nu skall vi då fundera på om vi skall köpa en ny barnfatboy åt Rimma eller hitta på något helt annat. 

Dag 23- 10 favoriter i min skönhetsarsenal

1. En ögonskugga i Guld från Artistry. Gammal som bara vad men ger så vacker färg.
2. Mascara från Loreal (en såndär vattenfast version med två olika ändor. En för volym och längd och en med färg)
3. Solpuder
4. Min primer och foundation från Mary Kay
5. Alla mina smycken från Thomas Sabo
6. Bed head spray för lockigt hår
7. Oriflames kokosdoftande duschgel som alltid är med då jag reser
8. Piz Buin solkräm, finns inget bättre
9. Naomi Campbells parfymer
10. ALLA mina nagellack

tisdag 20 november 2012

Petras önskningar

Petras jul 1


Lite önskningar:
Nya sängkläder från Lexington eller Beach House
En snygg amnings bh
Någon som betalar för vår Bugaboo Donkey
En Canada Goose mössa
Nya nagellack från Essie
En Didriksons jacka som matchar vagnen ;)
En utlandsresa till värmen
En DKNY Cozy
En babysitter till babyn

Barnrummet före och efter


Jag har varit dålig på att visa bilder på hur det egentligen ser ut här hemma. Men här kommer nu några bilder från Rimmas rum.


Väggen före


Väggen efter. 
Vi satt upp hennes lilla hylla med hennes R, en liten spegel och hennes lilla skyddsängel i glas som hon fick till dopgåva.


Jorden kommer på sin rätta plats. Den är precis så färgglad som jag hoppades att den skulle vara.


Denna del färdig.
Det som nu fattas är den gamla sängen från fammos, lite mer hyllor, en tallrikshylla till böcker och en lampa till taket. Det är så vansinnig mörkt med bara en liten bordslampa. Sen skulle jag också vilja ha en nattlampa och kanske ett minikök. Men det får bli senare. Och så måste vi ju se om unge-unge är en flicka eller pojke, dvs om vi skall fortsätta på vitt och rosa temat eller om vi skall smyga in lite mer färger.


Dag 22- 10 saker folk bergis retar sig på när det gäller mig

1. Jag babblar så otroligt mycket
2. Jag pratar finska och svenska blandat hela tiden
3. Jag skiver åtminståne så här fast det egentligen skrivs åtminstone
4. Jag läser bloggar hela tiden och har svårt att fatta att andra inte gör det
5. Sa jag redan att jag pratar hela tiden?
6. Mest om mig själv
7. Jag gnäller otroligt mycket
8. Emellanåt har jag perioder då jag svär hela tiden
9. Är rätt så negativ 
10. Att jag alltid måste kolla i min kalender om jag har tid att träffas eller intr

måndag 19 november 2012

Dag 21- 10 internetsidor jag ofta besöker

1. Alla bloggar på min lista till höger alltid närde har uppdaterats
2. Tradera
3. Hotmail
4. Loitsu
5. Facebook
6. Riikan blogi
7. Min egen blogg
8. Familjeliv
9. Raja
10. Huuto.net

Dagens vill ha

DKNY Cozy.
Jag VILL HA!
En röd.
En svart.
En blå.
Och en grå.

Hemmabilder


Det här blivit så många partyn på senaste tiden att det får stå kvar ;)


Rimma älskar dammsugaren


Mysigt tycker Abe apan från Maileg


Rosa detaljer ännu men snart skall detta förvandlas till julbord


söndag 18 november 2012

Magen och Rimma


Har varit dålig på att fota magen så jag försöker anstränga mig lite nu. 


Rimma torrtränar på pottan =)


Rimma och Klimpen


Klimpen och Rimma var hos mommo sin och skötas förra torsdagen då vi var med Emma på tupperware party hos Pia.


Mamma &Kjells snygga nya vardagsrum.




Rimma och två av mostrarna, en stepmother och en liten Miilo

 
SMAIL!!!

Dag 20- 10 saker jag måste göra innan jag dör

Det här har jag aldrig ens riktigt tänkt på…men here goes...

1. Resa till London
2. Bleka tänderna
3. Se mina barn växa upp
4. Äta nånting väldigt exotiskt
5. Köpa en till riktigt dyr väska ;)
6. Besöka USA
7. Skriva testamente?
8. Åka luftballong
9. Äta kräftor och nypotatis på nyåret och dricka glögg och äta pepparkakor på midsommaren
10. Leva

lördag 17 november 2012

Dag 19- 10 saker jag inte kan gå ut utan

1. Trosor ;)
2. Hemnyckeln
3. Telefon
4. Skor
5. Rimma (sällan utan henne)
6. Näsdukar
7. Jacka
8. Mina ringar
9. Hårband
10. Vagnen...

Yes!

Var annars skall man skriva det om inte här?

Rimma sov hela natten OCH kisade på pottan i morse. Båda var liksom lite så där första gången. 

fredag 16 november 2012

Dag 18- 10 ställen i London som är värda att besöka

Nu måste jag ju erkänna att jag spenderat ungefär 3,5 h i London en gång och då åkte jag buss mellan två olika flygfält så jag kan verkligen inte rekommendera något att se i London.

Däremot kan jag enkelt lista 10 ställen som jag SKULLE VILJA besöka i London eller vilja göra i London.

1. Madame Tussauds 
2. Harrods
3. Notting Hill
4. Tower Bridge
5. The London Eye
6. Äta fish and chips (igen, testade ju detta i Ginraltar och det var verkligen inte gott)
7. National Gallery
8. Buckingham Palace
9. Gå längs med gator och titta på folk
10. Gå på pub

torsdag 15 november 2012

Dag 17- 10 saker jag har velat bli

1. Arkeolog
2. Modell
3. Sekreterare
4. Jobba i terminalen för Wasa lines ;)
5. Flygvärdinna
6. Skodesigner eler kläddesigner (och här skall vi ju nog komma ihåg att jag verkligen INTE kan rita varken skor eller kläder ;)
7. FBI-agent
8. Teckenspråkstolk
9. Sångare (haha, jag som inte ens kan sjunga hahaha)
10. Teckenspråkshandledare/ Tecken lärare

Så en brokig blandning av yrken som jag nog innerst inne visst att inte var möjliga. Det var först när jag började studera teckenspråk som jag verkligen hittade min grej. Speciellt så gillar jag att undervisa och jag har sagt det förr och jag säger det igen: OM någon skulle ha sagt att jag kommer att jobba som lärare, då jag var yngre, så skulle jag ha skrattat ihjäl mig, många gånger. 
Och här är man och trivs super!


onsdag 14 november 2012

Dag 16- 10 favoritsånger just nu

1. Hormooni hiiret (en helt sjuk barnsång (?) som finns på en av Rimmas cd skivor)
2. Julen är här (alltid och forever)
3. Johanna Kurkelas nya låt (kaikki askelet?)
4. Torsten med Borsten
5. Nakupelle Ville
6. Var bor du lilla råtta?
7. Tänk om jag hade en liten liten apa
8. Hjulen på bussen
9. Nyss så träffa jag en krokodil
10. Sammakkomummo

Ni ser, vi är en barnfamilj ;)

Vecka 33, mysmage och lite Mary Kay sminkning



54 dagar kvar säger graviditetskalendern. Kanske det börjar vara dags att plocka fram bebiskläderna och fundera på vad som skall packas i BB väskan och sådant. Och söka febrilt efter den där bebisbodyn. Ni vet, the body som barnet skall ha på sig då man kommer hem från BB och som sedan skall sparas åt barnet. 

Vi (jag och Pia) hade ett mini Mary Kay party igår. Det blev bara vi två men vi hann verkligen använda mängder av produkter och sminka oss grundligt. Jag "fibade" min sminkning dvs. satte fel ögonskugga på fel plats men det blev bra i alla fall. Så jag köpte lite ny ögonskugga. 


Ser trött ut fast jag har sminkat bort mina svarta ringar.


Närbild på slutresultatet. Provade lite läppstift för första gången på länge men det kändes så där. Läppglans är nog min grej i alla fall. Det kändes faktiskt lite synd att tvätta bort allt som kämpat och gjort. Vi borde ju ha åkt ut på stan och gått ut och äta eller något. Istället så försökte vi mata våra barn med gröt (gick så där) samtidigt som vi klämde i oss parmaskina (har varit fryst i en månad så det borde vara gravidvänligt) och salta kex med ost. 

Så sånt.

Och till sist en bild på gull-ungen (eller två):




Där är dammsugaren. Dammsugare och trasa är da shit i den här familjen just nu!