tisdag 18 september 2012

Kreta Grekland

Nu har vi kommit hem från vår Greklandsresa. Vi hade soligt och + 30 grader alla dagar. Härligt med värme och sol men inte så härligt med en snorig bebis men vad gör man. Rimma nös en gång i flyget och sen började näsan rinna och det var det. Hon var förkyld heela resan och lite kinkig emellanåt. Men det gick bra i alla fall. 


Här sitter vi i flyget och tittar på olika maträtter.


Tokiga familjen


Rimma testar vår säng på hotellet. Första natten var en total katastrof. Hon GALLSKREK 2 h i sträck för att hon var så trött men fick inte det sovit (snor, tänder, nytt ställe, ny säng, +30 grader…you get the point). Till sist somnade hon i famnen och sov mellan oss. Resten av nätterna sov hon i sin egen säng hur bra som helst. Så det var inte så lyckat att inte sova middag en andra gång som hon brukar och att komma till nytt ställe precis då man skall sova. 


Dagen efter var vi och hämta vår hyrbil (och det var inte bara så där att "hämta" den, de hade fel adress på sin internet sida så vi sökte i flera timmar på fel ställe, morr) Sen så chillade vi och åt god mat på stranden. 


Rimma testade poolen så där snabbt pga förkylningen.


Hotellets restaurang. Vi hade "puolihoito" så vi åt frukost och middag på hotellet. Passade superbra med vår lilla kan-inte-sitta-i-still-unge ;)


Detta såg vi från hotellfönstret och balkongen.


Det blåste riktigt ordentligt i några dagar…


Rimma ville inte hålla upp ögonen alls. 


Vi åkte upp i bergen och åt middag på en restaurang som hade tokiga katter som hoppade upp i min famn så jag fick klösmärken på benet. Och jag är ju inte precis kattälskaren nummer 1 pga allergi. 


Sen firade vi Rimmas 11 månaders dag på den vackra stranden Elafonisi. Rimma badade i havet för första gången. 


11 månaders tjej


Vackra vyer


Hotellets gunga var kul!


Bredvid Aptera fanns ett fort och därifrån kunde man se ända till Natobasen.


Aptera -en gång en stor stad med egna pengar! Nu -not so much.


Här tittar vi igen på vågorna.


Rimma och A tittar på någonting intressant.


Nyvaken på beachen


Sand är kul!


Hittade en my little pony karusell som Rimma testade. 


Rimma hjälper till att packa. 


Så här såg det ut då vi kom tillbaka till iskalla Finland. 

Så där för övrigt så har vi fixat lite här hemma. Tömt några lådor. Bestämt att det blir en IKEA resa nästa vecka. A har jobbat för första gången på 10 veckor. Vi har satt upp en dörr mellan köket och klädvårdsrummet. Kastat bort lite lakan (jag menar…vem i hela fridens namn har köpt orange och vinröda underlakan i den här familjen?). Handlat regnkläder åt Rimma. Rimma har trillat på näsan tre gånger så hon har fläskläpp. Min mage bara växer. 

Sånt här. Och just det, internet. Inget internet förrän 29.9. Så nu kan jag bara vara inne då A är hemma via hans telefon. Annars är jag totalhandikappad tills det. 

Inga kommentarer: