onsdag 29 juli 2015

Atopisk hy

Vi var till läkare med Astor i går, eller ja, till sköterskan som konsulterade en läkare som sen kom och tittade på honom. Atopisk hy blev "diagnosen". :/ Nytt för vår familj och kanske inte det trevligaste beskedet. Han har ju tidigare bara blivit röd på kinderna under flunssa men nu varit det så här länge. 

Vi fick en receptbelagd medicin, som jag uppfattade var ganska "mild" som vi skall använda på kinderna och så hydrokortison i ca 2 veckor på låren. Om det inte blivit bättre så skulle vi kontakta läkare igen. 

Sen just så läste jag Evas inlägg på hennes blogg om hennes kamp mot kliandet och kan inget annat än konstatera att det inte är någon lätt sjukdom det här. Allt detta är ju nytt för mig/oss men filmklippet i slutet fick mig att tänka till om hydrokortisonen. Kommer att använda den medicin vi nu fått och se om det blir bättre. Det är ju bara exemen på låren som kliar, det i ansiktet har jag inte märkt att skulle störa honom. Det kanske störde mig mest eftersom jag inte riktigt vetat vad det är. Nu då medicinen perioden är slut så kollar vi läget. OM det fortfarande ser dåligt ut så kontaktar vi någon läkare som är specialiserad på hudsjukdomar och ser vad denna säger. 


Vår rödkindade sötnos <3

Inga kommentarer: