onsdag 30 december 2015

Mål för 2016


Dagen före julafton gick vår dammsugare sönder. DAGEN FÖRE JULAFTON!!! Vi fick vänta tills rean satte igång innan vi fick en ny. Bytte märke nu och får hoppas att den suger bra och inte går sönder så värst fort. 


Rimma fick en "Barbie-pojke" till julklapp som hon önskat sig. En prins dessutom. 


Jag och Rimmade ritade med Astor sov och jag passade på att lägga upp lite mål för 2016.

Jag vill resa mer! -Alla förvånade räcker upp en hand!

Mera familjetid! -Att jobba har tagit hårt på familjetiden.

Börja träna igen! - Tappade bort det i något skede (och har inte orkat nu sen jag börjat jobba). Det här är något som jag verkligen måste göra. Jag har absolut ingen inspiration till detta men märker att jag har värk hela tiden och min hållning finns inte längre. Jag mer helt enkelt inte bra av att inte träna. 

Slutför studierna! - Suck! Det svåraste kvar, det som tar mest tid. Det som kommer att ta tid och pengar från mitt andra jobb. Även en sak som ger mig extrem stress :/

Fortsätta äta nyttigt! - Detta har jag lyckats bra med under året. Endast nu i slutet av året så märkte jag att sockret började komma lite tillbaka. Frukosten är nyttig och god, tack vare Rekos yoghurt. Vi äter nästan inga halvfabrikat (förutom fryst pizza och spenatplättar ibland). 

Alla mål är väl till och med möjliga att nå =) Pengarna är sparade till en kommande resa. Vi har bara inte vågat boka något innan vi pratat med Astors läkare och innan vi vet att medicinen han tar passar honom. 
Familjetiden är vad den är just nu och det är först nu då man börjar jobba som man fattar hur bra man haft det. Jag var hemma och A ledig varannan vecka ungefär. Familjetid deLux! Att inte ha det nu tar på. Det tar på så hiskeligt. 

Att börja träna, ja det är väl bara att börja. Jag måste bara ha helst lite vilja och inspiration för att kicka igång. Mörkret gör det inte bättre. 

Slutföra studierna är väl samma sak som med träningen, bara att göra. Hur det skall gå praktiskt vet jag inte men det får jag dock bara försöka lista ut på något sätt. 

Det som inte finns på listan är att jag borde sluta se på världen som en pessimist. Jag har tidvis mycket svårt att hitta positiva saker i saker och ting och trots att något kanske är positivt så kanske jag inte ser på det på det sättet. "Pessimisti ei pety" säger ett finskt ordspråk. Men är det något man verkligen kan göra något åt? Kan man vara lyckligare än man är? Kan man tänka sig positiv?


2 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Åh!
Har bestämt att skriva massor av mål för 2016. Inga löften utan mål.
Känner mig väldig inspirerad!
Jag som du vill träna mer! Kroppen behöver verkligen det. Det jag gjort för att komma igång var promenad på rasten på jobbet.
Vet inte hur du har möjlighet till det men..om du kan så är det perfekt start.
30 min prommis i dagsljus...då har du rört dig och du kommer känna dig piggare för att du fått ljus.

Och jag är som du just nu. Är inne i en deppig period där jag känner mig väldigt negativ. Och jag är helt säker på att det handlar om inställning. Om man börjar dagen med att tänka något positivt- typ-detta kommer att bli en bra dag.
Kanske skriver en tacksamhets bok då man går och lägger sig!?
Vad var bra med idag och vad är jag tacksam för?
Trots att barnen är sjuka mycket och det tar på krafterna så är det ju så mycket att vara glad för. De små mysstunderna man får under dagen, det roliga de säger.
Att man fått två så fina barn, att man får vara med och se när de utvecklas och växer osv..
Jag tror att posiviteten också kommer med träningen, man kommer känna sig starkare, gladare och piggare.
Så man får tänka att det inte bara är för sig själv, det är för familjen också. För att man ska orka mer och bli en bättre mamma :-)
Roligt att läsa hur du tänkt inför det nya året och håller helt med dig!
Massa kramar till er!

Petra S-H sa...

Mål är bättre än löften tycker jag också. Och så måste man se till att de är någorlunda realistiska ;) Vet inte om jag kan gå någonstans från jobbet. Vår kaffepaus är ju typ 10 minuter så man kommer ju inte långt på det heller :/ Man orkar ju ingenting då man kommer hem på kvällen. Inte en chans att jag skulle orka fara iväg på yoga eller till något gym.

Såg i en film en gång en familj som alltid vid middagsbordet gick igenom dagens bästa och sämsta. Tyckte det lät som en bra ide´. Borde själv bara fokusera på det som är bra. För känner jag mig rätt så kommer jag på en bra sak och sen är resten dåliga.

Kanske det handlar om inställning, vet inte... Borde säkert bara försöka fokusera på det positiva, hela tiden, så kanske man automatiskt skulle börja tänka positivt.

Håller med att träningen säkert skulle göra en piggare och starkare. Och jag vet ju hur mycket bättre jag mår i kroppen då jag tränar.

Mycket att fundera på och klura ut men vad skall det inte bli positiva/optimister av oss ännu, fast vi är Harjulan ;) Ha det så bra :*