tisdag 31 maj 2016

Rhodos dag 1, flygresan ner


Off we go! En mycket efterlängtad dag för hela familjen. Rimma och Astors antibiotika kurer tog just slut före resan, så vi reste med friska barn =) efter över en månads sjukdom för samtliga. 


Titta där kommer flygplanet som vi skall åka med!!!


Vi flög med Agean Airlines. 


Här sålde dom Malax limpa, nästan så man borde ha köpt med en limpa för Rimma var nog inte så stor entusiast av brödet på Rhodos. 


Här är vi ute på flygfältet och på väg mot flygplanet. 


Regnet det öste ner. Kolla barnens miner ;)


Moffa och Carina var och vinkade av oss (och Isabelle också har jag för mig). 


Här testas säkerhetsbälten och brickorna. 


Här har ni en mycket positiv överraskning. Jag har ju som de flesta vet mycket långa ben. Har ni sett hur mycket rum det fanns i planet?!! Då är "korgen" framför full med grejer och det är inte ens nära att det tar i. Gick hur bra som helst att sitta och även på golvet fanns det bra med rum för våra stora ryggsäckar. Glada miner. Barnen uppförde sig väl i flyget. De var taggade på att åka iväg och hade med leksaker i sina ryggsäckar och så hade jag köpte en brandbil med släp åt Astor och sybilder åt Rimma som de fick göra med då de fick tråkigt. Resan ner tog ca 4 timmar. 


Barnen fick mat först. Men det var mycket som de inte ville ha (till min stora glädje, jag fick både fetaostsallad och ost).Pastan var formad som flygplan ;)


Här har vi landat och tar bussen till terminalen. 


Astor står och väntar på att väskorna skall komma längs med rullbandet. 


Sen ut till en blå buss och mot hotellet. 


Fadern i familjen tar av sig sin långärmade skjorta. 


Lekparkens palm.


Lekparken var precis bredvid poolen vilken var bra för Rimma ville helst vara i parken och Astor helst i poolen. 


Mittemot hotellet fanns två stycken "Super market". Ena hörde ihop med hotellet och den andra var en helt vanlig. Samma prisklass skulle jag ändå säga att det var. Vi bodde uppe på 4 våningen och hade betalat extra för havsutsikt. Det är viktigt för oss. Vi hade tur och hade poolen alldeles bredvid. Det vara bara att gå ner för dessa spiraltrappor och så var man nere vid poolen. 

Hotellet hette Blue Star Sun Beach Resort. Det är Finnmatkat och Fritidsresor (Tui) som säljer detta hotell och det är FFFF. Hotellet är uppdelat på två sidor om vägen. Vi bodde i den delen som var närmast havet. På andra sidan vägen finns det också poolområden och ett lekområde som jag visar i ett annat inlägg. Frukosten och middagen äts i restaurangen som finns på andra sidan vägen. 

Researrangören hade egna guider på hotellet. Finska Kerttu och svenska Sandra som var på hotellet alla dagar. De agerade Bamse, svarade på frågor man hade, ordnade program för barnen och fanns nära till hands vid behov. 

På hotellet bodde det mycket andra finnar, svenskar, norrmän... Franska hörde vi också och så fanns det en del greker. Det var ganska lugnt ännu då vi var där i slutet av maj och det kändes överlag som säsongen inte riktigt startat ännu. Å andra sidan var det lugnare på både frukosten och middagen. Det var inte ens halvfullt i salen under maten. 

Hotellet var snyggt (inte så slitet som jag hade läst att det kanske kunde vara). Inte kanske helt 4 stjärnigt men servicen var bra. Om vi behövde något så ordnade det sig alltid, personalen i matsalen var vänliga och vi kände oss välkomna på alla ställen. 


Det var mulet då vi kom fram men varmt. Vi gick omkring på hotellområdet en stund och åt mat på hotellets restaurang. Vi åt både frukost och middag på hotellet. Känns bäst med barnen så tycker jag. Det finns mycket att välja på på morgonen och på kvällen behöver man inte fundera vart man skall gå och äta då klockan börjar närma sig matdags. 


Min efterrätt. Så här såg det ut dagligen för mig. Ostar och dadlar, lite frukt samt en klick med supergod chokladglass. 

Inga kommentarer: