söndag 30 november 2014

Första advent

Barnen fick varsin bok av lillajul tomten och jag fick sovmorgon. Sen åt vi frukost och hoppade i bilen och for till Stundars. Massor med folk och bekanta vart man än såg. Fanns en massa fint men det var så mycket folk att man inte riktigt orkade gå omkring och titta på allt samt att Rimma var aningen sur över att vi inte gick till parken direkt. Astor hade somnat i vagnen och vaknade inte förrän vi hoppade i bilen, han missade allt det roliga han. Som tur kom Isabelle också dit så hon fick ta med Rimma till parken medan vi köade för att få grisar. 

Sen for vi till Pappa och Carina och var där resten av dagen. Lugnt och skönt. Då vi kom hem så fick jag börja se vad nästa vecka för med sig och A jobbar nästan hela veckan så det blir att vara singelmamma med allt vad det innebär. 



fredag 28 november 2014

Love is in the air

Mycket kärlek i luften. Det blev alltså bestämt i dag att Finland får en jämlik äktenskapslag. Hurray för det!!!

Black Friday har vi också haft och jag och Daniela tog en sväng på stan med småttingarna medan de stora var i klubben. Köpte byxor åt Rimma och Astor men hittade inte så mycket. 

Har haft en lugn dag och ett 100-bitars pussel som jag köpt åt Rimma kom till smartposten så vi hämtade det och satt igång då vi kom hem. Sen har vi plockat fram två julstjärnor som vi satt upp. Då barnen somnade så satt jag på FB och gapskrattade åt en del klipp och grät åt andra. Shit vad det är fint med tecknade sånger. 




Hon var inte alls så här sur utan mycket nöjd över det nya pusslet. 


Julstjärna


Rimmas allra första julpynt som hon kom hem med från dagis. Den är ju så söt att jag vill göra minst 9 stycken till. 


Den pryder vår gran nu. =)


tisdag 25 november 2014

Veckan som gick




Förra helgen var vi på konsert till kyrkan i Roparnäs, Presidentens katter och massvis med ballonger. Barnen tyckte det var super. 




Kallt har jag också, hela tiden. Sover vissa nätter med fleecejacka på. Men det är alltid så här den här tiden på året. Jag är inte gjord för Finland, så är det bara. 


Tro det eller ej men jag har övergett min vit choklad. Känner ett sug emellanåt men jag har bestämt att nu räcker det och helt enkelt bytt ut chokladen mot råchoklad med mandlar. 


Rimma somnade i min famn och fick en luggfläta på köpet. Det är så roligt då jag får göra flätor i hennes hår. Det skulle min mamma aldrig fått göra på mig då jag var barn. 


Så fick vi lite snö också som kom och gick. Vi hann utnyttja det dock och tog både lite eventuella julkortsfoton samt åkte kälke. Skönt då Astor också kan sitta och hålla i sig ordentligt. I fjol var han ännu lite liten för rattkälken. 


Vi tog in en liten gran till lillajul (lite i förtid). 

måndag 17 november 2014

Dagens foton


Astor och jag hade vår tumis måndag och lunchade på amarillo. Han har aldrig smakat på salsa innan men nu gjorde han det och åt hur mycket som helst. 




Sen var det franskisar och ketchup som gällde samt lite kyckling. Gott är det på amarillo men hädanefter så kommer den här familjen att äta nyttigare. Inte för att vi äter på hamburgarkedjorna/snabbmat så där annars heller men det finns nog alltid t.ex. pizza i frysen för de där dagarna då man måste få mat snabbt och inte orkar göra nåt annat. Första steget är att äta upp all "vanlig" pasta ur huset och sen övergå till fullkorn. Quinoa, bulgur och sånt har vi haft på listan ett bra tag redan. Barnen tycker det är ok ;) de får bara vänja sig. 



Sen fick vi fotona, eller vi fick titta på dom och beställa. Tyvärr gillade ju Rimma inte riktigt det där med att ta foton. Men hon är ganska allvarlig emellanåt i alla fall så det var nog "hon" på bilderna. Syskonbilderna kommer vi inte att ta, det fanns två att välja på och Astor hade just tjutat för han gillade inte situationen så han såg inte klok ut. Han var skitsur då han inte fick sitta nära mig utan skulle sitta på mina knän och jag satt och tyngde honom mot Rimma och hon tyckte inte om det heller. Så vi nöjer oss med fotona på Rimma och för henne så var det viktigast med gruppfotot, det var det enda hon ville titta på då vi visade bilderna åt henne. 

söndag 16 november 2014

Uggleparken


En ny park har dykt upp i närheten. Den är nu döpt till uggleparken och barnen tyckte den var super!




Där längst till höger ser ni ugglan.

Idag har vi varit till Marthagården och ätit älgköttsoppa och hängt med Mommo, tittat på Koffas traktorer och sånt. 

onsdag 12 november 2014

Spring i benen -en nybörjarlöpares bekännelser Vol 2

Eftersom jag kommit ut ur skåpet angående löpningen och hade ett till inlägg på lut så får ni njuta lite till av mina nybörjar tankar. Som ni ser är de från augusti och september men men...



Läste i en blogg om löpning att det känns skönt då man äntligen slipper från 7-någonting minuter ner till 6-någonting minuter per kilometer. 

Sprang en sväng idag Lördagen 9 augusti. Det gick helt ok med tanke på att jag först inte fick spotify att fungera och sen tycktes det komma bara ABBA hela tiden. Sprang om en familj som var ute och fick *tummen upp för det*.

Och ja, nu kom jag ner på det där 6-någonting. 6:59 ;)

Måndagen 11.8 kom Pappa och dom hit och då passade jag på för jag visste att A kommer att vara på jobb ända till fredagen och före det blir det inget springas i det här huset. Gjorde felet som jag alltid gör (tydligen), springer först upp för backen och är helt slut då jag kommer upp. Måste lära mig att gå uppför backen och SEN springa, hur svårt skall det vara???

För övrigt gick det riktigt trögt. Ingen musik verkade fungera. Tog till och med en lite kortare väg hem för att det var så tungt. 2,5km landade jag på och näst bästa tiden på 2-4 km så något bra blev väl gjort.


Bestämde mig att jag skulle ta en kort springtur medan A nattade barnen. Klädde på mig och gick uppför den stora backen och började sen springa. Hade ingen motivation. Noll! Men hade bestämt mig att ta en runda i alla fall fast det smakade trä. Och hör och häpna, jag sprang och sprang och bestämde att jag skall minsann ta och springa två varv runt banan jag. Det gjorde jag också. Sen då jag sprang nerför backen så var jag tvungen att kolla vad trackern visar och typ 4,5 km...men, tänkte jag...så nära 5 km...nu kan jag ju inte ge upp... Så jag sprang vidare, tog en liten omväg och landade på 5,1 km. Det ni! Soffpotatisen har precis löpt 5 km! 5 KM!!! Det trodde jag verkligen inte då jag började med det här.



Ny jacka!



En regnig och mycket blåsig dag efter frukosten så bestämde jag mig för att ta en runda. Slängde på mig min fina nya jacka, A´s byxor (har ännu inga egna), A´s lippis (har ingen egen), A´s springhandskar (nej, inga såna har jag heller) och gick ut. Bestämde direkt att jag inte tänker springa i något spår utan tar en asfaltrunda. Eftersom det regnade så satt jag bara på Runkeepern och la telefonen i en plastpåse in i fickan och stack iväg. 

SÅÅ himla tråkigt att springa utan musik. Det var både för varmt och för kallt på samma gång. Hade för mycket kläder på och orkade helt enkelt inte längre än 1,2 km. Då sa det totalt stopp och jag var totalt slut. Så jag fick hem resten av vägen. Och fick SÅÅ kallt om öronen av regnet och blåsten.
Så verkligen inte den optimala turen denna gång. 

Onsdag 3 september. Gav mig ut i skymningen. Tog lite emot i början, kanske för att jag tog en ny väg. Tittade på nya hus som byggs och första kilometern hade gått riktigt snabbt såg jag på Runkeepern efteråt. 
Sprang, sprang och sprang. Kom hem. 4,16 km och 30 minuter. Trodde jag kommit längre men hey, a short run is better than no run!

måndag 10 november 2014

Jaa-a vad skall man hitta på för rubrik till det här då....


Flyttade om lite i barnens rum. Ville egentligen inte ha det så här men barnens: pajja mig mamma! fick mig att göra så här. Man tynger in en hand genom spjälorna och slänger den andra på Rimmas huvud och så pajjjar man =) Fördel är att de somnar snabbare, så tummen upp för det. 


Till vänster Moffa och till höger Vaari. 


Min nya bling bling topp. Har redan köpt två olika kjolar som jag sedan fört tillbaka av olika orsaker. Sen tänkte jag att man kanske kan ha byxor och topp på lilljulfest och köpte den här underbara. Synd bara att jag idag fick veta att lillajulfesten är inhiberad. Ett nytt datum skall föreslås så kanske fler personer kan komma. Om inte annat så får jag väl ha den på julafton då ;)


Vår lockiga lillkille. 


fredag 7 november 2014

7 kuvaa kesästä

Lauralta tuli ihanakuva haaste! Eli pitää valita 7 kuvaa kesästä. 

Tähän aikaan vuodesta on ihana muistella kesää kun illat ovat pimeät ja ulkona kylmä. Ja koska haaste tuli suomenkieliseltä niin myös teksti on suomeksi =)


Mökillä oltiin ja lämmintä oli. Ekaa kertaa ikinä minäkin istuin rannalla vedessä.


Pihalla juostiin, leikkimökissä leikittiin ja hauskaa oli. 


Puistoilua.


Kesän univormu! Shortsit ja tämä oranssi Odd Mollyn toppi. 


Välillä sää oli aurinkoinen ja ihana...


...kun taas välillä kauhean sateinen. Jäätelö maistui kuitenkin. 


Veneilyä mökillä.


Ja ihanien naisten ihana Tukholman risteily. Pitäisi olla lakisääteistä että pääsee vähintään kaksi kertaa vuodessa tyttöjen kanssa johonkin tuulettumaan! 

Haastan Nadian ja Emman!!!

Avslöjandet 2


Här hittar ni nu inlägget om vad jag sysslade med i somras...


Enjoy =)


torsdag 6 november 2014

Kojor


Rimmas Sylvanian families mjölkkanin familj bor tillfälligt i tv bordet, i brist på annat boende. 


Sen har vi byggt kojor.


Och mera kojor (kolla vår lille kock som har grytlappen i högsta hugg), samt pusslat det där 100 bitars pusslet fyra gånger. 

Och hey, sorry för tråkiga statusuppdateringar, vill skriva nånting men har inte så mycket på lager. Det händer inte så mycket här, annat än kojor, pussel, mjölkkaniner samt lite snor. 

tisdag 4 november 2014

Pussel och snö


Mamma, kan vi göö kainekoine pyssel? 
Ok, min dotter, vi gör det där 100 bitars pusslet för 3:e gången idag!!!


Astor nöjer sig som tur med lite mindre bitar...


Vinter fick vi tydligen också. Hoppas att det håller i sig för barnen hann se att det snöar och jag skulle gärna få ut dem en sväng i morgon. De har båda en vill-inte-gå-ut period. Får tvinga ut dem i morgon om de inte vill, alternativt muta dem med russin ;)

måndag 3 november 2014

Avslöjandet

En del av er har ju funderat över mitt "nya" intresse ;) Så på fredagen så publicerar jag min lilla (superlånga) text om detta. 
Bestämde att jag tänker göra det nu eftersom jag inte har ägnat mig åt detta på ett tag nu. Sjukdom och mörkret samt hösten smög sig på och plötsligt kändes det inte lika bra längre. Tror att det är ett sommarintresse. Måste hitta på något vinter intresse också men det har jag redan på G. Mer om även det senare ;)

Så på fredagen då ni (förstås) loggar in för att se min vansinnigt intressanta text så skall ni tänka er att det är sommar och sol samt + 30 grader varmt. Okey?!! YES!?

Och här får ni lägga valfri svordom, om det nu gick som jag tror så har ett av mina längsta inlägg försvunnit då jag publicerade det. Hittar det inte någonstans längre... Får se på fredag nu då. Alltså piiip säger jag bara!!!
Uppdaterat...nou hätä...puuust....återfunnet, det publicerade sig själv på fel dag, en som redan varit ;)

lördag 1 november 2014

Halloween


Snabbfixad kaka samt ett ljus som jag fick i födelsedagspresent. 


Astor och jag tog en pizza medan Rimma var på klubben och den här lillkillen åt HALVA pizzan!!!


amelia JUL <3


Astor har byggt en ramp för att grävmaskinen skall kunna köra upp på flaket, inte illa för en ettåring.


Syrran hjälper till. 


Så här gör man...


Inte så mycket halloween pynt i år.




Och så en blinkande pumpa. 

Idag var vi på 60-års kalas med barnen (nej, inga bildbevis finns) och det är alltid lika roligt att träffa släkten. Barnen stortrivdes och jag fick sitta och ta det lite lugnt. Härligt. Fick dessutom hem barnen utan att de somnade och utan skrik, gnäll och gråt i säng. Det ni.