torsdag 5 mars 2015

Kaos


Gråta! Det är vad man vill göra då man ser det här. Vi har pratat om det så otroligt många gånger. OM man råddar till det så här, då städar man också. Förstår att det är svårt för en 3-åring och en 2-åring. I dag så satte vi oss på golvet i rummet och började gå igenom det här kaoset. (Före det här kaoset så hade de låst in sig på badrummet och gått i bastun. Som tur hade de inte tyngt på den eller gjort något annat men jag kan säga er att när dörren äntligen öppnades så var det nog en så flyförbannad morsa de hade att göras med. Skrikande och gormande och arg som tusan. Så gör man inte. Nu skall det frågas lov i det här huset om man vill använda den stora toaletten. Punkt.)


Hälften av alla grejerna plockade jag undan och satt in i skåpet. In i stora "IKEA" påsar med allt och bort. I morgon får vi hem en till sådan här låda åt barnen att ha sina saker i och eftersom man har jobbat på dagis i många år så är det bara att dra nytta av hur det är där. Egna saker åt allting och bilder på allt. Så nu blir det bilder på lådorna och så får de plocka i själva. Samt att en stor del av grejerna kommer att hållas borta. Orkar verkligen inte hålla på reda upp det här vareviga dag. Och ja, det är lego ni ser där under. De började liksom med att hälla ut legot. Sen så plockade de resten ovanpå. 

Suck och stön och tur att det är fredag i morgon och A kommer hem. Nu skall det bli ordning på barnens leksaker. 

2 kommentarer:

Caziina sa...

Om det e till nån tröst så ser det ju ut så där hos de flesta andra också... Men nej, lego blandat med allt annat är inte roligt att plocka upp efteråt. Bra idé med bilder på lådorna!

Petra S-H sa...

Det är ju nog så att de flesta har det likadant! Som tur! Annars skulle man ju nog känna sig som årets mama ;) Nu blir det att röja upp och börja fundera vad vi skall ha fram och vad vi skall lägga undan. Har ju redan nu haft en del i skåpen men nu kommer jag att vara ännu mer noggrann att sakerna kommer i sina rätta lådor, för så här kan man inte hålla på varje dag!