Pastasåsen jag fick recept på i högstadiet i huslig ekonomi, kan det bli bättre?
Räksås
1 burk champinjoner(eller en ask färska)
1 purjolök
2 msk curry
2 msk margarin
2 vitlöksklyftor
ca 5 msk tomatkross (brukar lägga lite mer)
1 burk creme fraiche
1 dl lättgrädde (brukar lägga 2 dl)
200g räkor
Peppar
Salt
Fräs svamp och lök i margarin och curry. Pressa i vitlök. Tillsätt tomatkross, creme fraiche och lättgrädde. Låt såsen småkoka en stund. Strax innan maten skall serveras tillsätts räkorna för att bli varma. OBS! Räkorna blir sega om de kokar. Salt och peppar. Servera med spagetti och sallad.
Hur gott och enkelt som helst! Men namnet är lite tråkigt, Räksås. Borde hitta på något bättre namn, förslag?
2 kommentarer:
...och så gör man en kaffe-på-maten-kaka till efterrätt så blir det en riktigt nostalgisk BGS-middag!
Jaa, kaffe på maten kaka är supergod!
Skicka en kommentar