söndag 31 oktober 2010

Up in the air då man fyller 30

Alltså, jag visste ju att A hade planerat någonting. Jag antog att han boka bord på en fin restaurang och vi skulle skåla i lite skumppa.

Mitt på dagen meddelar har att jag kan börja gör mig i ordning. För vadå undrar jag. Till svar får jag ett litet flin. Fina kläder, men inte för fina. Jag skall kunna vara ute en stund, men behöver inte gummistövlar eller paraply, trots att det regnar. Högklackat är dock ok.

What?

Och sen får jag ännu order om att packa så att jag kan vara borta över natten. Så jag börjar göra mig i ordning. Vi hoppar i bilen och börjar köra mot motorvägen. Viker upp vid Abc och så fråga A om vi skall äta något. Så vi äter lite och A får textmeddelanden hela tiden och svarar och flinar och håller på. Jag har ingen aning om någonting.

Sen kör vi mot flygfältet, då börjar jag fundera...Helsingfors...Riga...Stockholm??? Men när vi kommer till terminalen så ser jag ju att det är stängt och inga plan på väg. Då tänkte jag att han bara jävlas och försöker lura mig. Sen kommer vi till den stora hallen för småa flygplan och då stannar han plötsligt och hoppar ur bilen. Va?? Ska vi hit? På riktigt??

Jag är smärre chokad då jag kommer in i hallen och tar i hand med Herr Jänisoja som är pilot. Jaha, vet hon vad som händer frågar han av A. Nej, inte ännu, men nu vet hon väl. ;)


Då börjar han förberaeda ett 4 personers Sessna plan och drar ut det ur hallen, för hand!!! Sen är det bara att hoppa in i planet, sätta fast säkerhetsbältet och på med hörlurarna. Pratar inte så mycket i det här skedet, är totalt överraskad. Det jag dock får sagt är: tur att jag inte är flygrädd eller rädd att flyga i småa plan.

Sen ut på banan, några ord med flygledningen och upp we go!


Yes, let´s go!

Man märkte knappt när planet lyfte från banan och vi kurvade genast mot Voitby och Mamma och Kjells hus. Vi var ganska snabbt framme och till min stora förvåning så stod alla ute och vinkade med ballonger och i marken hade de skrivit Pepa 30 och gjort ett stort hjärta. Det syntes jättebra uppifrån!


Där ser man att det står Pepa 30 och ett stort hjärta på gräsmattan. Och underbara människor som står och vinkar.

Här flyger jag över Mamma och Kjells hus.Mamma och Kjells hus.

Åkte runt några varv så A hann ta lite bilder och vinkade med vingarna och for vidare mot Toby. Där stod de och vinkade med en stor Finlandsflagga och där drog vi runt några varv.

Tobylandia.

Suddigt men mitt på gården finns Finlandsflaggan och gänget.

Efter detta styrde vi kosan mot Solf och Pappa & co. De hade gjort en STOR 30 i marken av papper och det syntes otroligt bra. Sen såg man man människor där runt som stod och vinkade. Vi vinkade med vingarna igen och åkte vidare.

Alltså fyller någon 30??


Suddig bild.

Över Sundomfjärden mot Sandviken. Där for vi runt några varv runt Artos föräldrars hus. Här såg man lite sämre då vi var lite högre upp pga att vi var i "stan".

Artos föräldrars hus syns här på bild.

Efter detta for vi mot Hemstrand och flög över Uffe och Vonnes hus. De stod också på gården och hade gjort en skylt var det stod Petra 30 år.


Uffe och Vonnes hus.

Vinkade lite med vingarna och åkte iväg till sista stället som var i Roparnäs och Mommo och Tette som stod ute och vinkade.


Sen var det bara att börja söka sig tillbaka mot fältet och landningen gick så fint att jag knappt kände att vi landat. Piloten hade gjort tusentals landningar så han visste vad han gjorde. Har varit förr i småa plan men aldrig i ett så här litet och aldrig med så här bra landning.


I´m flying!!!
Efteråt fick vi gå omkring lite i hallen och se på olika plan. Bla en gammal Antonov (världens störst med endast en motor) som är likadan som i Indiana Jones.


Efter detta så hoppar vi i bilen och kör mot stan. Så stannar A utanför Hotel Kantarellis och plockar ut väskan med våra grejer. Så chekar han in oss och vi går till vårt fina hotellrum. Sitter där en stund och tittar på bilderna från flygresan. Sen säger Arto att min mamma skickat ett meddelande att de fått en massa fina bilder då vi flygit förbi och att vi kan åka dit och titta på dem. Och i det här skedet så trodde jag ju verkligen att vi skulle åka dit och titta på bilder.


Då vi kommer fram så är Emma och Joni där, inget konstigt med det. Lite ballonger och sånt. Sen får jag några paket och sen börjar det rulla in folk. Hur kul som helst, det knackade på dörren och jag hade ingen aning om vem som stod där näst.

Mamma har bakat smörgåstårtor och så hade de beställt en princesstårta från Othello.


Gäster


Kaka


Barnkalas


La Familia.

Fick mängder med underbara presenter och nu kanske jag kan köpa mig en dröm som jag länge velat ha. Nu skall här funderas länge och väl.


Minä nära och kära känner mig väl. Väskor och resor ;)


En Mulberry Juhlamokka??? :)

På bordet fanns kakor, tårtor och bulla. Sååå mycket härlig mat och dryck. Allt fixat bara för mig.


Mamma hade gjort smörgåstårtor.

Och sen åker vi tillbaka till hotellet och värmer bastun och sitter i bubbelpoolen och skålar i champagne köpt på flygplatsen i Frankfurt.

ChampagneHotell rummet.


 
Man blir ju helt...Sanaton. Ordlös. WHAT?? Så underbar dag. En alldeles oförglömlig dag. Dagen då jag fyllde 30 år.

TACK till ALLA som var med och gjorde denna dag alldeles underbar!

Här är Artos föräldrars skylt som jag aldrig fick se från himlen för de hann inte få meddelande om att det var dags. Fick se det senare =)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Voi mikä mahtava päivä sulla on ollut!! ja yllätyksiä täynnä! mahtavaa!! :):) oli ilo lukea päivästä ja fiilistellä mukana!

-h

Petra sa...

Kiitos! Oli kyllä aivan mahtavaa ja yllätyksiä oli joka nurkan takana :)

Caziina sa...

Vilken superduper man du har! Man blir ju helt tårögd själv.. ;-) Verkligen nånting du kommer att komma ihåg föralltid!

Kram, Caziina

Petra sa...

Ja verkligen helt otroligt!Man har så underbar familj och underbara släktingar!

mamma sa...

Fina bilder från luften:-)

Petra sa...

Jepp, visst e di =)