torsdag 28 juni 2012

Dittan å dattan

I dag har Rimma sovit ända till 8.30, det ni. Förstås så gnällde hon lite under natten och höll på men det var inte förrän klockan 8.30 jag flyttade över henne i vår säng. Hon är snorig och igår så pep det då hon andades men hon är på så bra humör fast hon är sjuk så det är otroligt. Jag skulle vara totalt slut jag.

Familjens pappa tänkte försova sig så det var en himla tur att jag råkade att se på klockan och sparkade upp honom. Han har ändå en ganska lång väg till jobbet. 


Midsommarfirande flicka. Och nej hon var inte i solen hela tiden. Vi hade en stol med en filt över så hon satt mest med ryggen mot solen, men ibland så var hon ju tvungen att flytta på sig lite. 


Vi har nu bytt till sittdelen på vagnen. Rimma är ju jättelång men på något sätt så har vi klarat det suveränt med liggdelen hittills. Men skall man blir storasyster så måste man väl sitta i stora-flickors-vagn.

På tal om det där med vagn så har jag inte bestämt ännu vad vi skall göra med emmaljungan. En del av mig vill behålla den och ha nykomlingen att sova i den utomhus (typ som balkongvagn). För i det skedet så sover ju Rimma bara en gång (förhoppningsvis) och bebisen all the time (förhoppningsvis). En syskonvagn måste vi ju givetvis skaffa. Är lite intresserad av den nya emmaljungan som kommer i höst, skulle vilja se den live innan vi bestämmer oss för någon. 

Vi har ju en resa inbokad till november. Mommos födelsedagsresa som hela släkten skall åka på. Och nu så är det ju så att vi inte kommer att kunna åka. Är det någon som vet om graviditet är tillräckligt med skäl att få tillbaka pengarna? Eller skall vi boka om? Vi har ändå betalat "reserveringssumman" då vi bokade och det är en ganska stor summa det är frågan om. Om det blir att boka om så kanske vi åker iväg på en resa redan i början av hösten (medan jag fortfarande har någon form av försäkring som covers my ass) till Grekland eller Italien eller något sånt ställe. Nära men ändå långt borta. 

Och sen är ju vår lägenhet ännu till salu så köpa köpa!!!

5 kommentarer:

Annika N sa...

Vad roligt med ett syskon till Rimma!! Stort grattis! :) Vi har både vanlig vagn och syskonvagn i användning här. Nellie sover oftast inomhus nuförtiden och Eddie sover ute i vanliga vagnen. På promenader använder vi syskonvagnen. Hade tänkt sälja vanliga brion först men är glad att ingen ville köpa den :) Ha det så bra och hoppas du får må bra under graviditeten.

Petra Sten-Heinonen sa...

Annika N: Tack, det skall bli riktigt roligt =) Jag är nog också lite i valet och kvalet med vagnen. Vill ju ha kvar den men ändå så undrar man ju om man faktiskt använder den sen. Men i nåt skede så slutar ju Rimma att använda vagn men bebisen behöver en ännu och då är det ju dumt att ha en syskonvagn…så den kanske får va kvar iaf =)

Annika N sa...

Ja, och de gångerna Nellie också sover där ute så är det nog bra att ha två skilda vagnar här, de har lite olika sömnrytm så de bara väcker varann om de sover i samma vagn :)
Och så är det ju ganska lätt att få sålt syskonvagnar i andra hand också.

Linda (kusinen) sa...

De kommer att vara så nära i ålder...så du kan nog räkna med att de båda åker vagn lika länge :-)

Har ni sett nya bugaboon...tvillingvagnen. Jättehäftig. Den går att ha en shoppingkorg på ena sidan när du bara har ett barn i vagnen...
Fast det är ju mer en stadsvagn...då man åker mycket buss och tåg..

Dock kanske den inte passar klimatet riktigt...man kan iofs köpa till vinterhjul. Men kolla in den :-)

Petra Sten-Heinonen sa...

Joo nya bugaboon är jag jätteintresserad av men A tycker den är "för bred", men jag får väl börja övertalningen så småningom ;)
Och det är ju den där vintern i vasa som jag givetvis oroar mig för men om det finns vinterhjul så kanske A blir intresserad, det är ju lite coolt med hjul man kan byta ;) ;)