fredag 15 juni 2012

Spanien-Gibraltar 2012


Here goes, det stora inlägget om vår resa. 


Rimma i flygplanet, hur glad som helst


Glada resenärär som snart är framme i varma Malaga


Gladaste födelsedagsbarnet A. 


A fyllde som sagt år samma dag som vi flög ner så pojkarna hade varit och hämtat en kaka. 


Nästa dag chillades det i Fuengirola


Det tankades vatten


Och sen dagen efter bar det av mot havet och Estepona.


Rimma var nöjd och glad i sin flytväst


Familjens far gör det man gör på segelbåtar, typ lyfter segel och sånt ;)


Visselpipan var kul


Utsikten vacker


Den vanligaste synen under våra seglatser ;) Sleeping beautys! 


Här här vi kommit iland i Estepona och jag funderar ifall mina ben är för vita och om jag faktiskt kan ha shortsNästa dag bjöd på århundradets dimma


Tränade lite med Rimma


Bestämde oss för att bege oss ut i alla fall. Dimman brukar ju ge med sig. Tanken var att vi skulle segla ända till Gibraltar denna dag, men dimman gav aldrig med sig så vi stannade i Puerto Sotogrande för att äta lunch. Där hade de en sådan där "sumutorvi" som tutade till var 10 sekund. Väääldigt trevligt! Hur som helst så gav dimman aldrig med sig utan det blev kväll och vi bestämde oss för att stanna i Sotogrande. Vi var aningen undrande över att hamnavgiften var så dyr i en sån "ful" hamn. Nästa dag fick vi veta varför!


Dimman var försvunnen och vi var i ett paradis


De rikas och berömdas paradis


Till och med Batman fanns där. Detta var ett underbart vackert ställe. Vi såg papegojor som flög omkring. Fina bilar. Dyra båtar.


Sen på kvällen åt vi en riktig Duncker måltid :)


Sen var det äntligen dags att bege sig mot THE ROCK!


En bit kvar


Lite vått blev det


Inga små fartyg där inte!


Yes förbi Gibraltars "Kap horn"


Och sen var det bara att bege sig in dit med fartygen för att hitta till vår gästhamn


Gästflaggan i topp givetvis, det hör ju till


BIG ship


Jarmo och jag äter glass och flinar upp oss. I bakgrunden kan man se the rock


Man kan inte missta sig om vart Gibraltar hörNästa dag var vi ute i vimlet


Tog en taxi till Europa point


Såg fyren på närmare håll


Sen var vi inne i en droppstensgrotta


Det som man kan se på bilden är alltså en "läktare" (eller vad det kallas). De ordnar konserter inne i grottan så den är verkligen stor.


Chillande apa.


Magnifik utsikt


Apor som håller till vid det allra smalaste stället på the Rock. Man ser ända ner till havet på båda sidorna, emellan går bara en väg var taxin kör och slänger av folk. Sen går man en stund och så hoppar man in i taxin igen och fortsätter framåt. 


Boooring...


Oljeplattform


Det här är häftigt tycker jag. Flygfältet går rakt igenom en väg. Trafiken stängs av varje gång ett flygplan skall landa och sen fortsätter bilarna att köra.


Under kriget för läänge sedan så byggdes gångar inne i berget och genom gluggarna i berget så var utsikten vacker återigen.


Jag i den långa gången med kanoner och krut


Sen så var vi bara tvugna att äta fish and chips för det har jag aldrig testat förut men jag måste säga att någon kulinaristisk wowupplevelse var det nog inte. Jag som aldrig använder salt fick använda sååå mycket salt för att det skulle smaka något. Och engelsmännen i bordet bredvid gjorde precis samma sak så man börjar verkligen förstå varför en stor del är så…hmmm…stora. 


Sen skulle ju Rimma ha lite mat då och då ocksåGatorna var smala och väldigt vackra


Rimma firade 8 månader i Gibraltar


Även detta firades med tårta


Cool unge och berget


Ingången till staden


Bildbevis på att jag även har skickat kort. Om de kommit fram har jag ingen aning om.


Rimma leker


Fotar flätan för att se om man kan gå ut och se ut så där.


Åt en MEGAbiff och var såå god.


Dagen efter gick ut på att vänta. Ett stort fartyg hade läckt ut olja och då detta händer (+ nattetid) så stängs alla hamnar men en oljebom. Hamnen stängdes redan dagen innan men då hade vi bestämt att vara på Gibraltar så det var ok. Men dagen efter var tung, vi gick omkring lite i området, men bara i närheten för vi lyssnade på hamnradion och bara väntade på att vi skulle slippa iväg. Lite före 17 på kvällen ringde telefonen och vi fick info om att alla båtar som vill ge sig av har ca 10-15 minuter på sig att göra sig i ordning och sen öppnas bommen i 10 minuter. Så inget mer med det. Vi skyndade oss och ungefär 6-7 båtar stod på kö och åkte ut då bommen öppnades.


På vägen såg vi en stor lyxkryssare


Det som är mindre kul med att segla är det där lutandet och de där vågorna


Där kan man ännu skymta Gibraltar i bakgrunden


Framme i Estepona. Rimma möblerar om i vår hytt.

Dagen efter seglade vi tillbaka till Fuengirola. Det finns inga bildbevis från denna resa (som tur är). Vågorna var stora som små hus, det gungade fram och tillbaka och jag bara låg och väntade på att det hela skulle vara över. Jag såg inte det med egna ögon för mina var stängda men på botten av vågen så såg man inte horisonten och inte de höga bergen på stranden intill. Det räcker för att bli för mycket för mig. På nåt sätt så kom vi fram tillbaka till Fuengirola levande. Kvinnfolket tyckte det var lite väl. Gubbarna skulle nog ha seglat vidare om dom haft möjlighet. 


Lugnt och skönt i solen


Sista dagen i Fuengirola


Rock-Rimma skall lyftas ombord. (lika läskigt varje gång då glipan mellan båten och bryggan är så enorm)


Rimma med kummisetä Jarmo


Sista kvällens måltidMin mat var coolast. Det hängde i ett spett som man ploppa ner köttbitar på tallriken ifrån.


Ja man kan verkligen inte tro att detta barn har blivit väckt klockan 03.30 på morgonen.


La familia


Och vips så är vi i Närpes vid Tomaten. Vi hade precis stannat vid ABC i K:stad för blöjbyte men har man en liten bajsunge så har man så vi fick stanna igen. Jag orkade inte gå in och byta så vi bytte ute. Smidigt och bra ;)

Tack för mig. Fråga gärna om ni vill veta mer om någonting.3 kommentarer:

Kaija sa...

Voi miten ihania reissukuvia, onnelliselta ja niin maailmanmatkaajilta näytätte <3

Miltä tuntui matkustaa vauvan kanssa? Onhan se erilaista kuin ilman lasta, mutta kuitenkin "lomaa", kun maisemat vaihtuvat ja kaikki on uutta. Vai mitä olet mieltä? Meillä onnistui Selman kanssa se Baltiakierros ja Oskarin ja Selman kanssa Pariisi, joten kokemusta on jonkin verran. Letkeä mieli sekä rento fiilis ja tärkeiden asioiden miettiminen etukäteen auttoi. Piti kyllä hieman katsella maailmaa (Pariisia) toisesta näkökulmasta kuin olisi aiemmin tehnyt. Mutta mukavaa, että Rimmalla riitti myös katseltavaa :)

ps. Selma on kasannut muuten Rimmalle leluja ja kirjoja ja toivoo, että ne annetaan "Immalle, sille Peettan ja Aaton vauvalle" ;)

Petra Sten-Heinonen sa...

Oli kyllä onnistunut reissu, kaikin puolin. Rimman kanssa oli melkein helpompaa kun kotona. Meillä ei juuri ollut minkäänlaisia rutiineja, syötiin kun syötiin ja nukuttiin silloin kun oli väsy. Ja se toimi hyvin. Välillä toki todettiin että hups, nyt on mennyt piiitkä aika kun Rimma on viimeksi syönyt. Mutta Rimma söi muutenkin niin vähän, todella huono syömään on muutenkin. Vettä muistettiin tankata.

Olihan se erilaista mutta kun siihen oli varautunut niin hyvin meni. Ja eteenpäinhän mentiin veneellä joten me emme Rimman osallistuneet siihen millään tavalla, nukuttiin vaan ;)

Eli varmasti mennään uudestaan. Mahdollisesti jo syksyllä jos budjetti on sillä mallilla. Mutta kun pitäis ruveta remppaamaan sitä uutta kämppää sitten jossain vaiheessa… no katotaan =)

Meidän täytyy nyt varmasti tulla käymään turussa sitten jos siellä odottaa oikein Selman kasaamia tavaroita ;) Eiköhän me tulla sitten kun A alkaa isyyskuukausi ja loma. Ollaan yhteyksissä!!!

Kaija sa...

Kiva, että kaikki onnistui, sillä onhan aina se mahdollisuus, että jotain menee pieleen tai lapsi vaikka juuri sairastuu reissussa ja sitten mistään ei meinaa tulla mitään.

Mekin reissailtais paljon enemmän, jos olis rahaa ja aikaa. Ehkä enemmän sitä rahaa...mutta toivottavasti sekin asia muuttuu tässä vuosien kuluessa ;)

Tulkaa EHDOTTOMASTI Turkuun, varsinkin nyt, kun teidän elämässä puhaltavat aikamoiset muutoksen tuulet... olisi ihana jutella ihan face to face ;)

Olette rakkaita <3