söndag 13 januari 2013

Det blev en liten pojke

 10.01.13 så bestämde sig vår lilla pojke att det var dags att titta ut. Han föddes klockan 15.34 och var 49 cm lång och vägde 3510g. Förlossningen gick bra och vi är redan hemma. Han är alldeles söt, mycket lik sin syster men även kusin Klimpen. 
Hans favoritsysselsättning är att ligga vid bröstet och att bajsa. Första natten hemma till ära så bajsade han ner både vår säng och sina kläder. Tre gånger jag jag uppe och bytte. Han gillar att sova dag tid och vara vaken nattetid så det är lite tufft för föräldrarna. =)
Han har lite torr hud och ett litet storkbett på höger ögonlock. Han är testad för höftledsluxation nu av två olika läkare så vi får väl tro att han inte har det. 

Alldeles underbar litet typ!Här försöker Rimma ge pappas telefon åt bebisen, ifall den kanske skulle sluta skrika då. Hon mest flinar och skrattar då hon ser babyn. Vi hade bara varit hemma några timmar då jag frågade var bebisen är och hon stack genast iväg till sovrummet och pekade och skrattade. Hårdhänt är hon men vad kan man vänta sig av en 15 månaders storasyster ;)

Mer bilder och sånt kommer senare!11 kommentarer:

Tina sa...

Än en gång grattis! Så fin liten kille. Å söta Rimma, kul d där med att hon flinar å skrattar. Underbart!
Hoppas ni får ordning på rytmen snart. :)

Annika N sa...

Grattis! Syster upp i dagen!

Petra S-H sa...

Tina: Tack så mycket! Hon bara flinar och lägger sig med huvudet bredvid =)

Annika N: Japp, ser precis ut som Rimma då hon var liten!

Anna-Lena sa...

Stort grattis till lillkillen! Vår kille hade också dygnet helt bakvänt de första veckorna minns jag, det var en pärs! Hoppas det löser sig snart!

Linda (kusinen) sa...

Åhhhh underbar!
Och vilken sötnos till storasyster!
Det kommer vara helt underbart att få se de två tillsammans.
Man blir tårögd flera gånger om dagen då man ser den där syskonkärleken.
Han är väldigt lik sin syster. Åhhh jag vill lukta på bebisen!! :-)
Massor med kramar till er!

Petra S-H sa...

Anna-Lena: Tack så mycket! Han har sovit mycket bättre den här natten men det har inte Rimma gjort :/ Alltid är det nåt. Men det blir nog bara bättre skulle jag tro =)

Petra S-H sa...

Linda: De är väldigt lika på många sätt. Lite märker jag att Rimma vill vara mera med A nu då hon märker att jag inte kan komma då hon vill så går hon direkt till A i stället så hon är nog lite så där fundersam över situationen…

oh…nu har vi bajs på g, hejdå...

Jenny H sa...

Så fin han är (och Rimma är fin hon med)! Matheo är också storkbettad men han har även mellan ögonbrynen, tycks vara poppis nu :) Sköt om er! Kram Jenny

Petra S-H sa...

Jenny H: Tack, han e nog så söt. Det tycks verkligen vara poppis med storkbett, det är säkert 2012-13 föddas "grej" =) Hoppas ni har det bättre med magen och nätterna. Det är inte lätt…vi får se hur det börjar gå här, Rimma hade ju någon form av "light kolik". Hoppas verkligen vi slipper det den här gången.

Annika L. sa...

grattis igen, riktigt söt liten kille ni fått!! och jag håller verkligen med dig & de andra som kommenterat, mycket lik sin storasyster! fint att ni mår bra!

Frida och Smultronen sa...

Grattis igen till lillkillen!

och va härligt att de klämt genom höfterna ordentligt. Njut nu av er nya mjuka bebis utan skenor! <3