lördag 13 december 2014

13 December Det stora hur vi träffades inlägget!


Den 13 December 2014, alltså i dag, så har jag och A varit ihop i exakt 14 år. 


Jag på Ollis parkeringen. The place to be då vi var unga. Otroligt att tänka att det inte ens finns längre. Fast det var inte ändå där vi träffades första gången utan på O´Malley´s. Vi var där på en med några kompisar, jag var chaufför som vanligt. Har dock en minnesbild av att vi skulle ha varit där på eftermiddagen och inte på en kväll. Min kompis Christian kom dit och så hade han A med. Jag spanade in honom genast men A trodde att jag och Christian hade något på gång så det hände inte någonting.


Efter ett tag så träffades vi av en slump på Ollis parkeringen och vi var ute och körde en stund. I något skede fick jag hans telefon nummer och vi skickade lite sms åt varandra. Sen efter en kväll på Ollis så undrade jag ifall han kunde komma och föra hem mig (var ju nog inte egentligen på väg hem ännu ;) Så kom han och hämtade mig och så tänkte min kompis Johnny sabba allt! Han trängde in i bilen och bad oss föra honom någonstans. Och då trodde ju A att jag och Johnny var ett par. Började direkt babbla om en tjej som Johnny var kär i och gjorde det direkt klart att hon nog är intresserad av honom och försökte på alla sätt få A att fatta att jag inte var ihop med Johnny. Haha...shit alltså, jag har ju glömt bort allt sånt här jag...måste riktigt fundera efter vad som hände när.


Vi fortsatte att skicka sms åt varandra och så for jag och Pia till Jakobstad för att hämta hennes pojkvän och på väg hem därifrån så fick jag några konstiga meddelanden av A. Bad Pia översätta dem till svenska för det innehöll konstiga ord som jag inte riktigt förstod. Hon sa att han är jätteintresserad av dig. Tyckte dock att de verkade lite väl konstiga och inte alls som A skulle ha skrivit dem. Och efter ca 15 minuter ringde han och bad om ursäkt och sa att han var på bastukväll med sina kompisar och de hade fått tag i hans telefon och skickat en massa konstiga meddelanden.

Som "plåster på såren" så ville han bjuda mig på kaffe. Jag sa ja (och tänkte att han säkert för mig till Esso eller någon annan bensinstation). Dagen efter for vi till Cafe´ Fjärdskär (redan det ni!!!) i mysiga för jultider =) Det var supermysigt. Vi var ute och körde HELA den dagen och efter det så var det vi. Några dagar efter så blev vi officiellt ihop, den 13 december och här är vi nu 14 år senare. 

Vi flyttade ihop i princip direkt. Jag hade hyrt en lägenhet i Gamla Vasa några månader innan och efter den där kvällen då vi var ute och körde så sov A hemma två nätter och efter det så bodde vi ihop. Efter två veckor så köpte vi en frys tillsammans ;) och A hade nyss köpt en tvättmaskin som han inte behövde ha hemma, för han bodde hos sina föräldrar, så den roudade vi också in. Så det var det!Vi förlovade oss då vi varit ihop i exakt 1 år, 13 december 2000. Då bodde vi i Rovaniemi. Vi hade bara varit ihop lite över ett halvår när jag fick veta att jag kommit in på utbildningen i Rovaniemi. Vi bestämde oss att vi båda skulle flytta dit, jag studerade teckenspråk och han sista året till merkonom. 

Så nu vet ni hur vi träffades och hur vi såg ut som unga ;)

7 kommentarer:

Caziina sa...

Vad ni e gulluga! Jag minns också hur jag och Linda minsann inte fick komma med samma kyyti, utan fixa skjuts hem själva ;-) Men du, blir det inte 15 år i år? ;-) Hur som helst, grattis så myykky! :-)

Tina sa...

Oj men nu kom ju mitt önskeinlägg! Va kul å gulligt! Å stort grattis! Berättade själv idag om Ollis parkeringen åt A, som nog inte förstår eftersom det inte är bekant alls. Roligt med gamla bilder...men ni har ju knappt åldrats alls!

Isabelle sa...

Bild nr 2 e så hiiimla gollo :D

Petra S-H sa...

Caziina: Var riktigt tvungen att räkna men nog blir det väl bara 14 år. Vi träffades ju -99 och förlovade oss 2000 så då blir det väl 14 år...väl??? ;) Och ja just det, så var det ju, ni fick inte komma med och så tog jag Lindas ros också som hon fått av nån tölp och gav den år A...haha...

Tina: Japp, nu kom det. Det tog ett tag men sen då jag håxade att vi har årsdag så tänkte jag att jag lägger ut det då =) Ja du, det där med Ollis perkeringen måste man nästan ha varit med om själv för att veta vad det "var" ;) Tycker själv vi är jätteunga på bilderna men man får tacka för komplimangen =)

Isabelle: Visst är den! Jag hade varit hårmodell den där dagen och min kompis fotade mig och så passade hon på att knipsa en bild på oss på samma gång. Tyvärr var det en av mina mer misslyckade permanenter...som du kan se så är det helt rakt upptill. Inte första gången precis ;)

Caziina sa...

Hmm.. Om man räknar 2000 plus 14 år så blir det 2014, så har ni varit förlovade i 14 år, om det är det du räknar..? :) Annars så plussar man väl till ett år mellan december -99 och december 2000 och så får man 15? Knepigt det där med matte ;) Hur som helst så e nu int 14 år så bara hihi ;)

Linda (kusinen) sa...

Åh vad fina ni är!!!
Ja tänk vad man varit med om i livet. Och nu sitter ni där, radhus, två fina barn, gifta!
Och vi älskar er! Och saknar er massor!
Vi ska försöka komma i påsk eller sommar så vi äntligen får träffas lite längre!
Kram

Petra S-H sa...

Caziina: Men herrgud, hur kan vi ha räknat så fel ;) ;) Du vet ju hur bra jag är på matte men att Arto också räknat fel...haha...Då får vi köra på att vi varit förlovade i 15 år nästa år då och du har rätt, det är inte sådär bara det inte. Haha...men alltså att vi räknat så där åt skogen...muahhaahhaaaa...

Linda: Tack! Och vi saknar er massor här vi med. Ni har ju inte ens varit hit hem till oss ännu... Meddela direkt ni vet när ni kanske kommer så försöker vi tömma kalendern!!! =) Puss!