tisdag 5 november 2013

Resfeber

Kan man ha resfeber när det är 65 dagar kvar till resan?

Är man tokig som vill börja packa redan?

Är man extra tokig då man väger barnmatsburkar för att se hur mycket man skulle kunna ta med sig?

En dag som denna så längtar jag verkligen efter värmen. Det blåser och regnar och är kallt. Var till apoteket och köpte solskyddskräm åt barnen. Ville inte ha samma som vi hade senast trots att den var "bäst i test" för den luktar så illa. Fick det berättat för mig att de luktar illa eftersom de inte innehåller "dofta gott" medel dvs en massa extra skräp som det oftast finns i dessa. Så jag tog en annan som kanske doftade aningen bättre än den som vi har. Köpte en stor tub, det är ju ändå två barn som skall smörjas. Solskyddskläder har jag bunkrat upp med i vintras så nu får vi bara hoppas att de passar fortfarande. 


På tal om "bäst i test" så köpte vi ju nya bilstolar åt barnen. Vad vi läste på nätet så hade de fått goda betyg och vi tyckte vi gjorde ett bra men mycket dyrt inköp. Så hinner vi ha dem EN vecka och så kommer det nya tester. En bilstol klarade inte testet. Och det är ju klart det, just den stol som vi köpt. Till och med två stycken stolar! 

Vi har varit i kontakt med butiken som vi köpte dem från och de skall nu undersöka hur vi skall gå tillväga för att få dem uppdaterade dvs isofix-fästet utbytt. SOM TUR så kan man även fästa dessa stolar med bilbältet och det har vi ju nu. Men…det känns nog surt! Och så funderar man ju om de verkligen är fixat sen när det "är fixat". Så det finns nog en god chans att vi kommer att använda stolarna med bältet i alla fall framöver. Och dessa stolar kan användas bakvända till 25 kg så vi kommer ju inte direkt att byta ut dem i första taget. 

Åter till resandet… Flygplansunderhållning… Pysselböcker med klistermärken, pixiböcker, papper och penna, dvd-player, majskrokar, annan mat… 

Vad annat? 
Hur får man ungarna att sitta stilla i nästan 7 timmar?

Inga kommentarer: