tisdag 13 maj 2014

Pingus kusin?


Morsdagsblomma


Lyxdag för Rimma. Astor skall sova och hon får åka Puky istället för att sova. Vi har varit tvungna att ta bort hennes dagssömn nu i några dagar för hon är vaken ännu klockan 22.30-23-tiden på kvällarna och det är inte ok. Speciellt då lillebror vaknar 04.30 varje natt och är pigg som en mört. Man skall ju liksom orka också...


Varje gång det kommer en bil så skall man stanna. Tydligen.


Kul med hushållspapper


Mommo och barnbarnen. Sekunder innan Klimpen dorva sitt huvud i mammas mun. De bilderna tror jag vi sparar för familjealbumet ;)


Too fast for you. Favoritstället


Petra 3 år made this ;) Pingus UFO-kusin. 

Vi fick oss släpade till öppet dagis idag och barnen gillade det mycket. Tänkte knappt få dem därifrån. Sen jobbade jag på kvällen och Mamma och Klimpen var här och skötte. Sen hade vi en jobbig nattning. Rimma skriker om jag inte läser en lång saga och Astor skriker om lampan är på för han vill ha korta sagor och släkt lampa och sång. Vad gör man då? Satt med händerna på öronen och läste om Tand Grön, tant Brun och Tand Gredelin. Läste bara halva (som kompromiss) och så sjöng jag. Att få ungarna i säng är ett heldagsjobb och att lyda mamma är någon som man helt enkelt inte gör. 
Borsta bara tänderna. Nej- borsta inte golvet! NEEEEJ, inte duschskåpet heller! Nu tar jag bort tandborsten...lägg den i munnen. Samtidigt ställer den andra sig i pottan och försöka få tag på tvålen, för det är så väldigt gott att ha pumpdelen i munnen och suga på den. Och så här håller det på. Jag gormar och de skrattar och fortsätter. 
Nu har jag facebookat en stund och lugnat ner mig. Skall föra ut stinkade roskisar och gå och lägga mig. ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fniss, Klimpen ser ju lagom glad ut över att få hamna på bild :D h.Soffi (Emmas kompis )

Petra S-H sa...

Jepp, han tyckt väl det var lite nolot ;) Roligt att du tittar in här =)

Caziina sa...

Här är pumptvålen också en hit, gärna samtidigt i munnen som egen tandborste och mammas tandborste... Och lavoaren får man gärna borsta med sin tandborste tydligen... Gaaaah! ;-)

Petra S-H sa...

Caziina: Åhh dessa busungar!!! Fattar inte hur tvålen kan vara så där trevlig?!! Astor borstar gärna golvet, pottan eller duschväggen (...tills jag gormar åt honom att sluta). Samtidigt som jag höjer rösten så börjar Rimma göra samma sak. AAAARG!!!! Säger jag bara!!!