onsdag 21 januari 2015

Sjukhusbesök vol 2, UPPDATERAD med bilder

Det var inte riktigt över i alla fall! =(

På morgonen så märkte vi att Rimmas eksem blivit värre. Tog direkt Zyrtec och avvaktade. Var ute och lekte och var ut en sväng med bilen. Då vi kom hem var Rimma kinkig och klagade att hon hade ont i foten. Tog av henne strumpan och konstaterade att foten såg ut som knäna sett ut dagen innan och så märkte vi att hon hade 38 graders feber. 

Bestämde mig för att ringa till barnpoli och te tyckte, efter att ha konsulterat läkare att vi nog kunde åka in till samjouren. De skulle meddela att vi kommer. Bråttom behövde vi inte ha sa dom, så jag lagade klart maten och vi började äta. 
Medan vi åt så märkte vi att Rimmas överläpp hade svällt upp riktigt ordentligt och den hade inte varit det tidigare. Så vi skyndade på med maten, jag packade väskan åt oss (och ja, dvd-playern var med samt en hel hög dvd-skivor ;). 

Vi åkte in och slapp snabbt till luckan och snabbt till barnavdelningen. Rimma fick egen säng i princip direkt. Sen kom en sköterska och kollade läget, sen en läkarstuderande och till sist läkaren. Rimma gick återigen med på alla undersökningar och var jätteduktig. 

Vi var där från 16.30 till typ 20. Rimmas undersöktes många gånger, hon fick både allergimedicin och till slut kortison i tablettform. Hennes eksem såg alldeles hemska ut och de ville inte ge med sig. Först nu då vi kom hem så började eksemen blekna. Då vi kom hem så märkte vi att hon fortfarande hade över 38 graders feber så hon fick lite burana samt mat och efter det så kröp vår vanliga Rimma fram igen. På sjukhuset bara låg hon och stirrade på dvd:en och orkade inte riktigt göra något.
Blodprovet (som var den enda som hon verkligen ogillade) visade att allt var ok. Något förhöjda värden men inget alarmerande. 

Så nu skall hon ha kortison i två dagar, Zyrtec i en vecka och burana/panadol vid behov. Ännu på sjukhuset ville hon inte gå på benet men nu här hemma så gick hon bra och orkade leka en stund innan hon gick och sova. 

Vi hade ju Astor med och han låg och snarkade högt han medan de undersökte Rimma och så då han vaknade så satt han nog länge i A´s famn för det var nog allt lite spännande för honom med. Dessutom hade vi en stackars tjej som fått allvarlig hjärnskakning bredvid oss så det var ganska mycket folk i rummet vårt. Den här tjejens föräldrar råkade våra ytligt bekanta så det kändes bra att ha någon "bekant" i rummet. 

Diagnosen är väl att hon reagerat på sin AB-kur eller att hon har virus i kroppen och det har tillsammans med AB-kuren orsakat en sådan här reaktion. Svårt att säga. Kommer dock att undvika penicillin för henne i framtiden. Evetuellt för Astor också. Han har fått utslag en gång i samband med antibiotika men då trodde läkaren att det inte hade något samband. Kommer dock att följa med som en hök nästa gång någon i denna familj får medicin. 

Vi har fått mycket bra bemötning på alla ställen och alla har tagit detta på allvar. Mycket trevliga läkare, sköterskor, ambulanskillar och övrig personal har vi mött på. <3

Nu hoppas vi på att vi inte behöver någonstans på ett tag i sådana här ärenden.


Dvs-player med Frost, Pippi, en spypåse och fleecefilt, det kommer man långt med! 


2 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Åh stackars lilla snuttan! Hoppas hon är på bättringsvägen! Massa kramar! Tänker på er! <3

Petra S-H sa...

Hon såg nog så ynklig ut där hon låg. Men var ändå såå duktig för att vara bara tre år. Hon mår mycket bättre och man kan inte ens se längre att hon haft något om man inte vet vad man skall se efter. Och hon kan gå utan problem nu, inget gnäll över att hon har ont. <3