fredag 18 november 2011

Det här med namn...

Där här med att välja namn åt en ny människa är inte lätt. Vissa har ju namnet färdig bestämt redan i lågstadiet men svårigheten kommer då man är två som skall vara med och bestämma. Ännu svårare blir det när man har olika modersmål. Det skall liksom låta "rätt" på båda språken. För mig var det viktigt att namnet är ett sådant som uttalas på samma sätt på svenska och finska. Så att det inte kan bli några konstiga uttal typ Klara blir lätt på finska "Laara" eller Victoria blir "Viktååria".

Jag har dock redan ett ganska långt tag visst vilket namn som jag tycker bäst om. A ville att det skall finnas ett R i namnet, vilket ledde till att så många namn föll bort. Vilket i slutändan gjorde det hela mycket lättare, mindre att välja på ;)

Så namnet kommer att innehålla ett R. Det är ett ovanligt namn och finns under 100 som har namnet i Finland. Så nu vet ni det! Mer säger jag inte innan dopet.

Ok, lite kan jag väl säga till. Det blir tre namn.

Nu skall jag knipa! Om någon nu råkar VETA det här namnet så måste ni givetvis hålla tyst. Har för mig att jag diskuterat saken för läääänge sedan med någon och sagt att detta är ett namn som jag tycker om.

Spännande...

3 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Blääää...dumma dig!

Petra sa...

he he...en vecka kvar nu :)

Linda (kusinen) sa...

Usch för er! Inte snällt...