tisdag 1 november 2011

Skrik och panik

Skrik och panik dominerar detta hushåll kvällstid och lite på natten också. Cuplaton hjälper inte. Köpte Disflatyl idag och skall börja med det imorgon. Man känner sig så väldigt hjälplös då en skriker så att hon knappt kan andas och man ser att hon har så väldigt ont. Om det fortsätter så blir det vyöhyketerapia (visst heter det zonterapi på svenska?)

Dock denna natt så sov fröken 7h på raken, men skrek före och efter det. Som tur är vi båda hemma och kan turas om. A börjar jobba om ungefär två veckor så då får jag lov att börja klara mig själv.

Dagens outfit:Vi började dagen med att ta på nya byxor som vi fått av Nathalie och Raymond och vad händer, fröken kisar ner allting :-/

8 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Åh jag vet hur det känns...Leah hade likadant...
"kvällskolik"
Skrek från från 18-19 till 24.00 nånting...
Vi gjorde allt...droppar..babymassage..
Massage kan hjälpa, kolla det på nätet. Finns säkert beskrivning där.

Sen finns det ju "bovar" i maten du äter...typ, lök, choklad, stark mat, mjölk..Man kan testa sig fram lite...

Hoppas det blir bättre snart! Massa kramar!
(Är det där nappen vi skickade? Eila kände igen den..)

Petra sa...

Jepp, det är ganska obehagligt då man inte kan göra nåt :( Skall försöka med de nya dropparna nu,om det inte fungerar så då skall jag boka tid till zonterapi. Alla jag talat med som provat detta har fått helst lite hjälp så man kan ju prova.
Har lämnat bort chokladen helt nu, äter inte så värst kryddad mat. Mjölken har jag inte lämnat bort ännu, det är det sista jag testar. Måste få mjölk då jag äter :)

Nappen är faktiskt en som vi hade från förr, men den Eila valde är mycket finare för den har rosa kanter =)

Många kramar!!!

Petra sa...

Vi har en liten Liam som också har haft en hel del bekymmer med magen. Han är nu dryga två månader och mår numera SÅ mycket bättre. Han var så glupsk där i början och svalde en massa luft när han åt, vilket jag upplevde som den största boven. Sen i nåt skede insåg jag att ontet alltid blev värre då jag åt mumsiga saker, typ bulla och godis. Med en mer eller mindre sockerfri diet mår han MYCKET bättre. Äter jag nåt sött så kommer magbesvären direkt, högst ett halvt dygn efter. I övrigt skrev jag en kommentar till din förlossningsberättelse här nedan, men vart den for vet jag inte... Jag ville bara säga att läsningen var som overklig deja vu. Vi inte bara delar namn, vi ser ut att ha varit i samma förlossningssal också, och dina ord kändes i hjärtat. Precis (nåja, nästan) så var det för mej också...

Petra sa...

Hej Petra och välkommen! häftigt med samma namn och samma förlossningssal =)Det har varit lite problem emellanåt med att kommentera, vissa inlägg bara försvinner :(

Jag har också börjat fundera ifall hon sväljer för mycket luft då hon äter. Och jag har ätit ganska mycket godis på senaste tiden :( Men chokladen har jag försökt undvika.

Bara att ta en dag i taget! Vi har ju tur som ändå får tyst på henne emellanåt, åtmiståne småa stunder, sen börjar det igen...

muminmamman sa...

Stackars er! Min erfarenhet av magont hos nyfödingar är att just inga kemiska preparat som cuplaton, reladroppar fungerar. Inte heller ändringar i kosten (om det inte är frågan om allergi förstås). Det enda jag inte ätit är typ ärtsoppa, lök, kål och choklad, just sånt som det annars också lönar sig att undvika ii början när bebisen är mini. Jag rekommenderar mera mekaniska grejer, som just zonterapi och massage och sådant och att ha babyn så mycket som möjligt i upprätt ställning, tex i nån bärsjal. Men det som tyvärr är det tiden enda som riktigt på riktigt hjälper, för oss tog det 4 månader, vilket jag förstår att känns som en evighet just nu, men det är det inte! Kämpa på!

Petra sa...

muminmamman: Jo det börjar vara riktigt jobbigt nu, hon har börjat bli sur och få riktiga "tissiraivare" emellanåt också och så har jag ont i högra bröstet. Så nu gäller det som sagt bara att kämpa på och komma ihåg att det går om.
Är också lite skeptiskt till alla cuplaton etc. Skall prova med disflatyl nu om det inte fungerar så slutar jag med allt sånt. Prova sig fram är vad som gäller, och EN dag i taget!

Frejon sa...

Ebba var ju så också och vi börja gå ut och gå så hon "sov/halv sov" i vagnen den värsta tiden. Hon var ju uppe till mitt i natten sen men det var som om hon inte hade lika problem då mellan typ 21-00 det värsta var mellan 18-21 då promenera vi. Kanske var lugnande då det skumpa på lite. Jobbigt då dom skriker och man inte kan nått. Var och en med sina små problem - här har vi just börjat sova 2 timmar i streck helt underbart känns som lyx då man förut inte sovit mera än 45 min-1 timme åt gången.

Petra sa...

Frejon: Skönt att du fått sova lite! Vår fröken sover nog på natten ganska så bra men klockan 10-14 är hon supermissnöjd och sen på kvällen.
Oftast då vi lägger henne i bilstolen och far någonstans så somnar hon och är lugn. Så alla tror att hon är så snäll och aldrig skriker ;)