tisdag 21 augusti 2012

Kaos

Vissa dagar vill man bara hoppa över. Rimma har varit jättegnällig i dag och ingenting är bra. Sen har hon börjat stiga upp och stå (!) i sin matstol, dvs hon vill bort därifrån. Mat vill hon inte ha och så har hon börjat klättra upp på flyttlådorna.  

Själv har jag svårt att andas, precis som då jag väntade Rimma. Tycker också att jag känner av någon form av sammandragningar eller nåt konstigt i magen. Är supertrött och extremt stressad då jag inser att nästa vecka så flyttar vi och jag har bara packat tre fjuttiga lådor idag. A sliter som ett djur på bygget och är orolig att vi inte skall få allt klart i tid. 

Sen borde vi ju göra en trip till IKEA för att fylla ut lite tomrum i nya hemmet. Rimma behöver en byrå till sina leksaker och något annat, vet inte riktigt vad ännu. Gästrummet behöver en soffa/säng och ett skrivbord av något slag. Och sen en massa smågrejer som tallrikshylla, kanske nya tallrikar, glasskålar och sådant.

Men trots att jag nu säger att jag inte fått gjort något idag så har jag ju faktiskt det. Rimma och jag var till RTV och hämta tapeten till sovrummet. Posten hade två paket till oss. Det ena innehöll Rimmas wallies som var fina, lite mindre än jag tänkt mig men helt ok. Det andra innehöll två konservburkar som jag fick som plåster på såren för den hemska färdigmaten som jag köpte. Utöver detta så har jag bakat semlor och testat ett nytt recept på tomatsoppa. 

Och så måste jag gnälla lite till. Ungarna som bor här på gården…kan ni liksom sluta skrika?!! De skriker, hela tiden, allihopa, precis bredvid vagnen. Och så vaknar Rimma och så är den dagsvilan förstörd. Som tur så hann jag rädda läget just och tog in henne. Så nu ligger hon där i vagnen med sin windfleece på och har säkert jättevarmt. Men eftersom hon varit så gnällig så vill jag inte att hon skall sova för kort tid så nu får hon bara sova inne med massor av kläder. Skall bli så skönt att flytta till ett lugnare ställe med mindre skrik. Tror att det bor en del tonåringar på vår nya gård, på basen av antalet vespor utanför dörrarna. 

Jag skulle kunna ta en bild på kaoset men jag tror att det är bäst att jag låter bli ;)

(ja just det…och så längar jag till julen redan. Glögg, pepparkakor, lutfisk, tända ljus och första julen i nya hemmet)


4 kommentarer:

Annika sa...

hade också en sån dag igår som jag gärna hoppat över, gnällig och flunsig Milio vars antibiotikakur precis tog slut när en ny förkylning alltså slog till. skulle bara fattas att den drog med sig en ny omgång med öroninflammationer också. och han kliver också upp i matstolen, t.o.m. med "säkeretsbältet" på. man blir så ARGH. naturligtvis inte precis lättare att orka med sånt om man är preggo och har tungt att andas, kommer ihåg det där, hade samma problem med M. och jo förresten, jag provade också på en ny tomatsoppa här om dagen! :) å remppa-rumban är nog snart över ska du se, ni verkar ju redan ha kommit långt!

Petra S-H sa...

Ja alltså vissa dagar är bara för mycket och om man dessutom själv är på dåligt humör så blir man arg för minsta lilla. Stackars barn.
Och varför skall de kliva upp i barnstolen, kan de inte bara sitta snällt och äta upp all mat.

Hoppas Milios flunssa går om fort. Jobbigt med gnäll pga detta och det är inte roligt med antibiotikakur heller.

Rempparumban är nog snart slut, om exakt en vecka flyttar vi ju så då måste det bara vara klart…jaiks...

Kaija sa...

Mä todella harmittelen, että mä/me asutaan näin kaukana. Meistä ei yhtään ole apua - mä tiedän millaista se on pienen kanssa ja itse vielä raskaana. Meillä ei ollut muuttorumbaa, vaikka remppaa olikin...joten teillä on vielä sekin "rasitus" päällä. Voimia ja jaksamista toivottelen. Pian huomaatte, että se kamala stressiaika onkin jo takanapäin. Olemme mukana ja autamme näin virtuaalisesti - Ja jätä se kantaminen sit ihan oikeesti muille ;)

Petra S-H sa...

Kaija: Juu kyllä tämä on aikamoista ja tänään sain nyt sit todeta että niitä supsituksia/tuntemuksia on taas, ihan niinkuin Rimman kanssa :/ Nyt jo! Ei muuta un puhelinsoitto neuvolaan huomenna ja varmaan käydä tarkistamassa että kaikki ok. Mutta puoli taloa (varmaan vähän yli) on jo pakattu ja en todellakaan meinaa nostaa muuta kun Rimmaa muuttopäivänä.

Ja kiitos ihanasta kirjeestä joka tuli tänään postissa. Oli NIIN oikeaan aikaan tullut kirje joka piristi kummasti!

Olette ihania! Ja mä olen edelleen sitä mieltä että Porin kohdalla pitäisi olla Turku. Niin olisi lyhyempi matka teille! <3