måndag 19 september 2011

19 September 2011

Tyvärr go vänner så händer det inte mycket här inte!!!

Var på sjukhuset och fick höra att den lill* väger ca 3,4kg, lite under kurvan men bra på sin egen kurva. En inre undersökning bevisade att både jag och A uppfattat fredagens läkare fel och det liksom har inte hänt NÅNTING ALLS!!!

Så tyvärr blir det ingen bebis 19.9 men GRATTIS alla ni som fyller år idag. ;)

(BF är ju först den 25.9 så vi har ju tid på oss :)

8 kommentarer:

Frejon sa...

3,4 kg det är ju inte någon "liten" bebis du har i magen om den är uppskattad till det redan nu före BF. Ebba var 3,4 kg då hon föddes i vecka 40+5. Nå dom är ju inte alltid så bra på att uppskatta vikten, hade ju bara 400g fel på Jerry, tror inte han växte 400g på typ 16 timmar. Sköt om dig, snart har du din lilla pingvin hos dig.

Petra sa...

3,4 låg nog under kurvan då läkaren visade mig. På ungefär 2 veckor så hade det kommit till ungefär 300g. Men det var en annan läkare som tog måtten den här gången, skulle vilja haft den samma eftersom hon oftast är ganska noga. Men den läkaren satt i rummet bredvid och gjorde nåt annat :( Typiskt!
Snart så ;)

Linda (kusinen) sa...

Tänkte likadant..om 3,4 är "litet" så skulle inte jag vilja veta vad de klassar som stort barn :-)

Din lilla pingvin kommer vara perfekt!
Och jag trodde verkligen på 19:e ...attans!!!

Frejon sa...

Nå du är ju ganska nära BF så det kan nog stämma att 3,4 kg är under kurvan, men som sagt det är ju uppskattade siffror. Din bebis kan lika bra vara 3 kg eller nästan 4 kg, positivt är ju i alla fall att pingvinen knappast är närmare 4,5 eller 5 kg och det är ju skönt att veta =) Lycka till snart är du mamma, kom ihåg att meddela när du blivit det, nyfiken i en strut väntar.

Petra sa...

Kanske jag borde göra en tävling, när föds bebisen och hur mycket den väger och hur lång den är och om det är en pojke eller flicka. Det är ju lite kul då man inte vet nånting alls på förhand egentligen =)

Jag tror knappast den är allt för stor, men barnmorskan menade att det kan vara en lång bebis. Lång och smal kanske ;)

Linda sa...

Ja det tror jag att den är...Lååååång och smal.
Vad ska vi gissa på 3440gr och 54 lång :-)

Frejon sa...

jag tror på 52,5 cm och 3560g och det blir en kille och han kommer den 29.9. Sorry du kommer att gå över tiden, dock inte lika lång tid som jag.

Petra sa...

Jag måste väl gissa själv nu då också ;)
Jag gissar på pojke, 53cm och 3750g och datumet...jaa över kommer det att gå så jag säger 30.9, Mommos födelsedag!!! (det finns ju en stor möjlighet att det blir oktober också, om denna bebis e lika sen som jag så blir det först den 3 oktober)