onsdag 7 september 2011

På hospitalet

Idag var vi en sväng till sjukhuset för att höra på vår Pingvin och se på vår lilla pingvin. Jag såg lite av en näsa, lite läppar och en ryggrad. Sen fatta jag inget mer och skärmen som var precis framför mig var frånkopplad så jag var tvungen att kolla åt sidan så, som sagt jag såg inte mycket. Men det gjorde inte A heller, fast han stod precis bakom läkaren.

A stod tyst som en mus, sa inte mycket. Han hade feber i natt och är världens sjukaste så han tyckte det var bäst att hålla klaffen så han inte får nån hostattack eller skulle låta sjuk. Jag ville så gärna ha med honom så han fick lov att ta både burana, hostedicin och nässpray innan vi for till sjukhuset.


Här ligger jag och lyssnar på den galopperande Pingvinen.

Ungefär 3 kg beräknas den lilla väga just nu och orsaken till att SF-måttet inte blivit större är nog det att den börjat sjunka ner redan. Läkaren var nöjd med resultatet men vi skall in ännu en gång den 19.9 för att kolla att babyn blivit lite större så vi vet att allt är bra.


Lungna Pingvinens hjärtljud som sen gick upp då den bestämde sig för att börja jumppa.


Då vi kom hem från hospitalet så hade jag fått Kotivinkkis jultidnings beställningsblankett. Så glad jag blev! Julen är min favorit högtid så den skall beställas i år igen. Och så kommer det ju också en extra tidning med julrecept.

Resten av dagen skall vi ta det lugnt. Skall försöka att äntligen få den där BB-väskan packad och bädda sängen. Vika ihop babykläder och lägga in dem i skåpet och vet ni vad? Jag kan erkänna, jag kommer INTE att stryka bebisens kläder. Jag orkar helt enkelt inte och tycker att vår lilla pingvin får bli van med ostrukna kläder redan från början för i detta hushåll är strykjärnet framme väldigt sällan. Sori lilla vän!!!

4 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Ha ha..vem stryker kläder?! En enstaka skjorta någongång kanske...jösses. Det är overkill!

Men 19/9...då kommer ju pingvinen. Då hinner du inte dit på ditt besök:-D

Petra sa...

=) Besöket är genast på morgonen så jag kan ta med BB-väskan i bilen då vi åker dit så är ungen ute vid 16 när läkarna går hem. Bra plan va???

Glömde att kommentera ditt tidigare inlägg så skriver det här på samma gång. Först så trodde jag ju att det var en tjej och A en kille. Senså för ca två månader sen så började jag tro att det är en kille och då jag sa det till A så hade han ändrat sig och trodde att det är en tjej ;)
Barnmorskan idag så högt, ja det är en lång och slank pojke. Sen sa hon att vi skulle glömma vad hon sagt men så sa jag att med basen av hur min mage ser ut och hjärthjuden så är det en kille, men sen sa hon att vem vet, babyn kan överraska oss.
Men som sagt, tror nog att det är en kille...så vi får ärva kläder av Klimpen =)

Linda (kusinen) sa...

Ha ha ha... Ja vilken bra plan. Kör på det! :-)
Jag väntar och längtar...

Jag såg en liten liten kille på ert första ultraljud. Fick bara för mig att det var det. Nu när alla andra pratar om en flicka blir jag förvirrad :-)
Det ska bli så himla spännande att få se vem som tittar ut!

Hur går det på namnfronten? Har ni några bra förslag?

Petra sa...

Riktigt bra plan har jag ;)

Jo, är nog nästan säker på att det är en liten pojke.
Namn har vi nog några stycken men har inte bestämt något än. Det ända vi har bestämt är att vi skall hålla namnet hemligt ända till dopet. Så att vi slipper allt "skitsnack" och kommentarer som: nej men guud det kan ni ju inte döpa barnet till-kommentarer ;)

Så alla får bara vänta på det sen!
Kramar!