onsdag 14 mars 2012

Moderskapet har gjort mig svag

06.15 ungefär började det höras ljud som tydde på att någon liten flicka i sängen bredvid hade vaknat. 06.30 fick hon komma över i vår säng och 07.00 så var det bara att kliva upp. Passligt då A´s väckarklocka ringde. 

Vasas egen supernanny var hit igår och vi fick väldigt goda råd angående sovandet och nattätandet. Rytmen har vi börjat ändra liten nu redan och själva nätterna skall vi börja kämpa med nästa vecka då A är ledig. Konstigt nog så somnade fröken alldeles själv igår. A var uppe med henne, kom ner och trodde att hon sov. Efter en stund hördes det en massa babbel och jag gick upp, lade tutten i munnen och bestämde att jag går ner då hon var så nöjd. Tänkte att hon nog skriker till sen då hon får tråkigt. Hon babblade och hade en massa glädjetjut för sig och sen efter 5 minuter så blev det tyst. Hon somnade. Själv. Jo man tackar!

Eftersom den här dagen började så tidigt så bestämde jag mig för att vi skall gå till butiken redan på morgonen. Vi bestämde att Rimma skall sova sin korta powernap på kvällen istället för nu på morgonen och hon sover ju bäst ute så tänkte att vi slår två flugor i en smäll. Googlade Gerby S-market och läste till min glädje att de öppnar redan klockan 8. 
Sagt och gjort, vi traskade mot S-market redan klockan 8.30-tiden. 

På vägen till butiken bannades jag över hur dum man kan vara som tar på sig en dunjacka då det är +2 grader och solen skiner. Våren är ju här. Då skall man inte gå med dunjacka Pucko!

Väl framme så köpte vi potatis, två olika sorter, morötter, gurka, makaroner och annat viktigt. Intresseklubben noterar! Redan då vi gick hemifrån så var jag lite törstig och bestämde att jag skall köpa en vattenflaska, som man senare kan fylla med vatten ur kranen. Brukar bli törstig på vagn promenader och då kan det vara bra att ha en flaska med sig. Så jag tog en flaska vatten, kollade att den är utan bubblor. Är man törstig och vill dricka mycket snabbt så passar ju inte bubbelvatten. Sen hittade jag ju en flaska mjöd och bestämde att jag skall ta en sådan till morgondagens högstadie-gängets-mamma-barn-träff. 
Det är ju inte precis som Mommos mjöd, som är världens godaste men det duger i brist på annat.

Nå, jag betalade och kom ut och tänkte å hur gott det skall bli med vatten. Och VAD tror ni händer?!

Jag.får. INTE. upp. den. där. vattenflaskan.

Nej, det är omöjligt. Mina händer lyckas inte vrida upp en alldeles vanlig kork på en vattenflaska. Snacka om svaghet. Ingen panik tänker jag, läderhandskar is the shit. Eller så inte! Inte ens med mina läderhandskar får jag upp flaskan. En polisbil åker förbi. Ser de inte att kvinnan är i nöd! De ser inte att eller så bara fattar de inte att de måste komma och hjälpa mig. 
Går några steg, provar igen, det bränner i händerna och korkfan som den heter i detta skede rör sig inte en mm. 

Vad gör man? Börjar gå hemåt och svär inombords över sin svaghet och tycker synd om äldre människor som åtminståne inte skulle få upp korken, jag har ju kanske tom en chans jag. 
Efter att ha gått en bit så kan jag inte fatta hur jag kunde tycka att dunjackan skall läggas bort. Det är svinkallt, blåser in i ben och märg och här ska vi minsann ha dunjackan ända till midsommaren. Pucko som tänkte lägga bort den redan!

Vid skolan gör jag ett sista försök med flaskhelvetet och nej, den går inte att öppna nu heller. Efter några hundra meter så står det en stor lastbil bredvid vägen och vad tror ni att det står på den. Jo, Vasa Vatten. Som ett hån! Ha ha, du har vatten men tro inte att du får det. Stirrar på min vattenflaska som ligger ovanpå vagnen och funderar seriöst på att gå fram till gubben i bilen och fråga om det inte hör till hans uppgifter att öppna vattenflaskor. Men jag låter bli, någon stolthet har man väl kvar. Så jag går hem och tar första bästa muminmugg och tar iskallt vatten ur kranen. 

Vad lär vi oss av detta och annat svammel?

Träna upp musklerna i händerna!
Dunjackan kan man ha ännu, hur bra som helst.
Om man går till butiken på morgonen så vill man inte köpa godis. 
Rimma har redan sovit 1,5 h mot 30 min som hon brukar i detta skede. 
Vattenflaskor ÄR svåra att öppna. 

Boven i dramat!

Allt är ju inte dåligt idag bara för att vattenflaskan jävlades. Targas operation i går gick bra och fast hon är ynklig som en liten gris nu (so i have heard) så ser det ut att det kommer till bli hund av henne ännu. Och det ÄR en väldigt god nyhet. Nu måste vi ju bara börja hålla tillbaka med maten åt henne så hon inte går och blir en tjockishund ;) Eller vi och vi, jag ger ju mer sällan henne mat. Tänkte mer så där på Mommo som ger henne en och annan bit från bordet ibland eller på Klimpen som gladeligen delar sin mat med henne. 

6 kommentarer:

Tina sa...

Jag har fått svårt för att öppna babymat burkarna nu på sistone... :S

Petra sa...

Jepp, det ligger kanske sanning i detta då… Alltid har jag haft ganska svaga händer men nog brukar jag ju få upp en flaska nog… :-/

Emma sa...

Vilken skadeglädje ja känner fö flaskprojektet! :D Va du kanske fem före ett harjulanskt utbrott?

Targa ska börja få normalportioner, isätllet för dubbelportioner som hon nu ha fått. Sen får vi bara vänt o si om hon blir en fättispälski eller om hon håller sin getingform!

Emma sa...

Vilken skadeglädje ja känner fö flaskprojektet! :D Va du kanske fem före ett harjulanskt utbrott?

Targa ska börja få normalportioner, isätllet för dubbelportioner som hon nu ha fått. Sen får vi bara vänt o si om hon blir en fättispälski eller om hon håller sin getingform!

Emma sa...

Okej okej, ja fick en harjulansk raivari på datorn, därav dubbelinlägg...

Petra sa...

Hehe, vem ere som e svag egentligen…;)

Nja, he va som så att he sku ha kuna blivi ett sånt, men såå törstig var jag inte. Skulle det ha varit sommar så skulle jag nog ha vinkat dit polisen eller knackat på lastbilsdörren ;) annars så sku nog det harjulanska helvetet brustit ut i en skrämmande upplaga!