onsdag 3 oktober 2012

Syskonvagn

Det där med syskonvagn är verkligen inte det lättaste. Har inte funderat så mycket på det på senaste tiden men nu börjar det så småningom kännas aktuellt och i något skede så måste vi väl besluta oss för någon.

De jag gillar bäst just nu är:


Bugaboo Donkey:

Modern
Snygg
Rätt så smal
SKITDYR!
Finns i många olika färger

Easywalker:

Helt ok
(lite) Billigare
Finns i många färger


Mountain Buggy Duet:

Smalast på marknaden
Den jag gillat mest längst (men inte vet om jag gör längre…)
Verkar bra
Hittar tyvärr bara den i svart på nätet (och en version med lite rött)


Otroligt dyra är dessa vagnar dock. En begagnad skulle ju vara ok men jag är så kräsen av mig så den måste vara i nyskick i så fall. 
Har varit på jakt efter en smal vagn men efter att ha tänk om lite så har jag kommit på att vi nog inte behöver en (jätte)smal vagn eftersom vi inte använder buss eller tunnelbana utan bil. Och båda bilarna är ganska stora så vi borde nog få en dubbel vagn att rymmas utan problem. 

Sen så vill jag nog inte ha en helsvart vagn utan gärna en med lite färg. 

Det som gör det hela mycket svårare är ju att få av dessa finns till salu i Vasa utan man borde åka längre bort för att prova vagnen. Jag skulle ju gärna provköra vagnen lite innan.

Bara att fundera vidare...


6 kommentarer:

Josefin sa...

Vi har ju nog en syskonvagn som vi int använder mera och tänkt lägga ut till salu... En Herqules twin raptor spin, tror jag den heter. Grön är den och den ryms genom dörrhål:p Den är i väldigt bra skick! Du har säkert sett den live?

Petra S-H sa...

Jo, jag har nog sett den, hade för mig att du hade en Easywalker, måste ha sett fel ;) Skulle bara vilja ha en sån var man kan ha barnen åt olika håll...

Kaija sa...

Moiks taas :)
Pitäähän mun tähänkin kommentoida :) Meillä on Phil&Teds explorerit ja ostettiin tosiaan Saksasta. Tuo valinta oli todella vaikea. Meillä seuraavat seikat vaikuttivat niiden valintaan:
- Mahtuivat pieneen hissiin
- Menevät pieneen tilaan olleessaan kasassa (silloin oli pieni auto vielä)
- Myöhemmin voidaan käyttää yhden lapsen rattaina, joten ei tarvita kuin yhdet rattaat (tämä oli ehkä yks tärkeimmistä tekijöistä!)(Ne Brio Happyn yhdistelmävaunut me myytiin n.5kk Oskarin syntymän jälkeen, kun ei ollut käyttöä)
- Mahtuivat julkisiin kulkuneuvoihin paremmin
- Rattaissa on kolme ISOA rengasta, joita on helpompi työntää lumessa

Keksin niiden käyttöön kaksi miinuspuolta: suurin on se, että molemmat lapset eivät voi yhtä aikaa nukkua. Tai kyllähän ne nukkuu - mutta lapsia ei saa nukkuma-asentoon. Toinen pieni miinus on kolmipyöräisten kiikkeryys verrattuna nelipyöräisiin - mutta siihenkin tottui :)

On mielenkiintoista nähdä, mihin päädytte. Markkinoita tosiaan riittää. Valinta oli meille todella vaikea, mutta ollaan oltu kyllä tosi, tosi tyytyväisiä!

Petra S-H sa...

Siis lastenvaunu viidakko on niin iso että ei sitä usko todeksi! Onnksi (?) olen sen verran nirso että mitkä tahansa Carenat ei kelpaa. (ne on varmaan ihan hyvät vaunut…mutta…)

Minäkin etsin kauan kapeita kunnes totesin että eihän me tarvita mitään ylikapeita. Tietenkin niin että kauppaan mahtuu mutta meillä ei ole talossa hissiä enkä käytä bussia/metroa joten ne ei tarvitse olla ne ihan kapeimmat mitkä löytyy.

Minä haluan että saan lapset käännettyä minuun päin. Mutta haluan myös että ne saa eteenpäin halutessa. JA mieluiten yksi eteenpäin ja toinen muhun päin. Haluaisin että vaunut näyttää "hyvältä" vaikka kyydissä on vain yksi lapsista. Ja päädyin siihen että haluan että lapset on vierekkäin eli kaikki päällekkäin olevat menee nyt sitten pois. Ai niin ja haluan että niisstä on 4 pyörää...

Miten niin vaativa. Todellisuus on nyt se että ainoa vaunu joka tällä hetkellä täyttää mun kriteerit on just tuo Bugaboo Donkey. Olen lukenut siitä paljon ja harvalla on mitään pahaa sanottavana muuta kun se että se on niin ÄLYKALLIS!!!
Haluaisin myös vielä pitää meidän emmaljungat mutta jos saisin ton bugaboon niin voisin jopa luopua niistä. Eli nyt pitää puntaroida hinta asioita ja yrittää jos sen saisi jostain "halvalla" käytettynä.

Pitää vielä miettiä tietenkin myös muita vaihtoehtoja mutta tossa vaunussa pidän siitä että sen saa pienennettyä jos on yhden lapsen kanssa liikkeellä ja suurennettua jos on molempien. Emmaljungalla on samantyylinen uutuus mutta sen ulkomuoto ei miellyttänyt ollenkaan :/

Vaikeeta vaikeeta...

Kaija sa...

Joo, se on ihan totta, että teillä on tilanne ihan toinen, kun ette asu kerrostalossa eikä teillä oo mitään superpientä autoa. Tietenkin vaunut valitaan sen mukaan, miten itse tuntuu parhaalta. Ja mäkin kyllä mietin sitä, että miten vauva sitten niissä meidän P&T:ssä nukkuu, kun on kasvot musta poispäin. No hyvinhän se nukkui - ja oikeastaan vaan nukkui ollessaan siellä eli ei haitannut, muutakuin ehkä hiukan mua.

Mun kaverilla on Bugaboon vaunut, ei tuplat, mutta "tavalliset" ja ne osti ne ulkomailta netin kautta. Ovat olleet kyllä todella tyytyväisiä käyttäjiä, ei mitään valittamista. Myös mun silmää ne miellyttää - ovat tyylikkäät ja samalla yksinkertaisen kauniit. Hinta onkin sit toinen juttu ja meillä kyllä vaikutti P&T ostoon se, että aateltiin myydä Brio Happyt pois. Niistä sai yllättävän paljon sit kuitenkin, kun olivat lähes uudet :)

Tsemppiä valintaan! Mielenkiintoista nähdä ja kuulla mitä te sitten päätitte tehdä.


ps. Yks kaveri päätti, ettei osta tuplia ollenkaan, vaan kantaa vauvaa liinassa. Noh, toisinaan se toimii ja toisinaan ei. Sekin on niin henkilöstä kiinni. Mä ahdistuisin siitä, että vauva on koko ajan kesäkuumallakin iholla.

Petra S-H sa...

On tässä vielä miettimistä ja laskemista ennen kuin pystyy mitään päätöksiä tekemään. Pitää varmaan tehdä Petrat eli tehdä selkeitä ja pitkiä listoja asiasta ;)

Tota en edes ajatellutkaan että vois olla ostamatta kokonaan ja vaikka käyttää liinaa. En vain usko että mun selkä kestäis.

Vaikeeta vaikeeta...