tisdag 20 december 2011

Lux-unge

Här har vi haft en skrikig natt. Mat ville hon inte ha, i famnen var det enda ställe som var bra och föräldrarna var såå trötta i natt. Jag gissade på att det var magen hon hade ont i. Och det var det ju. Det fick vi fixat på morgonen OCH nu på kvällen. Så kanske jag skall göra några whoop whoop åt det där maltextratet!!!


Dagen har varit bättre. Jag ringde genast på morgonen till Babystyle för att höra måtten på dessa liggbilstolar som jag hört så mycket om. Då jag berättade varför vi ville ha den sa hon genast att lux-barn inte ryms i denna stol, för smal. Hon nämde en sorts stol som är sittande men har ganska låga kanter. Noh, jag ringde till barnkliniken i Helsingfors för att höra vad de har att säga om saken. Där tyckte de att vi skulle hålla oss hemma, använda ambulans (!), invataxi eller i AKUTA fall använda barnvagnens liggdel. Men mest tyckte de bara att vi skulle hålla oss hemma.

Vi vill ju liksom inte riktigt hållas hemma vi så vi ringde tillbaka till Babystyle och boka den där Concord Ultimax. A hämtade den på dagen. Priset var nästan 300 euro, men vad gör man? Rimma kan sitta i stolen, man måste lägga benen försiktigt och spänna fast henne noga. Händer det något så vet jag inte hur mycket det skyddar henne eftersom hon ju har den där hårda skenan men det känns tryggare än vagnens liggdel. Dock kommer vi att försöka minimera våra bilresor så mycket som möjligt och skall någon dag testa Vasa lokaltrafik för första gången på ungefär 15 år ;)

Och bilstolen, den går tills Rimma fyller 4 år. Så vi ser det som en investering som vi borde ha gjort lite senare i alla fall. Då hon får bort skenan så skall vi nog använda vår andra bilstol ett tag eftersom hon då kommer att vara som en "räsynukku", har jag hört.

Så här ser Rimma ut nuförtiden:


Här på följande bild visar Rimma tydligt vad hon anser om det här med att vara Lux-Bebis.Chillar

Besök av kusse!


Nya bilstolen


4 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Åhh älskade lilla Rimma! Förstår att ni har det superjobbigt alla...

Hur är det att ligg amma henne? Kan ni det? Att hon ligger på rygg och du ligger på sidan bredvid henne? Eller vill hon inte alls det?

Hur kan de svara att man bara ska vara hemma?? Vilka puckon!

Massa kramar till er!

Linda (kusinen) sa...

Åhh älskade lilla Rimma! Förstår att ni har det superjobbigt alla...

Hur är det att ligg amma henne? Kan ni det? Att hon ligger på rygg och du ligger på sidan bredvid henne? Eller vill hon inte alls det?

Hur kan de svara att man bara ska vara hemma?? Vilka puckon!

Massa kramar till er!

Petra sa...

På natten ammar jag henne liggande, på dagen så mest så att hon ligger på en pall och jag över henne. Och sen ibland har jag henne upprätt i knät och ammar så. Men senast jag gjorde det, igår, så ett tu tre så börja hon gallskrika så hårt att hon nästa slutade andas. Blev SKITSKRAJ! Tror att det beror på att hon tänkte somna och hajade till på nåt sätt. Så nu har jag inte vågat amma så idag, skall prova lite senare. Det är bättre för min rygg nämligen att amma upprätt och samtidigt så är det bättre för Rimma också då hon är upprätt.

Kramar tillbaka!!!

Linda (kusinen) sa...

Åh usch vad kämpigt! Förstår att ni har det jätte jobbigt! Hoppas ni snart hittar en ställning som funkar. Kram på er!