fredag 23 december 2011

Snart är det jul

Här sitter vi och lyssnar på julmusik, äter pepparkakor och julstjärnor och har precis klätt julgranen. Jag hade bestämt i fjol hur årets gran skall se ut och vad händer? Ändrar mig totalt! Den skulle ha ljus och endast vita och röd-vit rutiga hjärtan, eventuellt någon ängel. Nu står här en fullständig Disney julgran och jag fattar inte vad som hände. Vi har hängt upp ALLA våra julgransbollar, polkagrisstavar, en ängel och även några älgar har hittat sin plats. Kanske nästa år...

Rimma tycker det här med julen är ganska intressant. Eller julgranen och ljusen är intressanta. Att shoppa julklappar och hänga på stan skippar hon gärna. Men i dag hade hon inget val eftersom hennes far inte handlat alla klapparna än. Så vi fick hänga på stan en stund. 

Julshoppingen gjorde vi på CM i år. Gick smidigt trots att vi hade både vagn och kärra. Det är lite komplicerat att handla nuförtiden för Rimma kan inte sitta i de där babystolarna som finns färdigt och inte heller har hon någon bilstol man kan ta med. Rimma fick en ny pyjamas, med älgar på som de hade på -40%. Mamma fick en massa goda ostar som hon skall smaska i sig under julen och fadern i huset satsade stenhårt på glögglinjen. 

Julen firas precis som alla andra år, på exakt samma sätt. Först är vi hos min Mommo och dit kommer halva släkten och sen åker vi till A´s föräldrar och firar där. Två olika julbord, en julklapp per person åt vuxna och mycket julstämning. 

Nu tycker A att vi skall gå ut på promenad och föra några julkort samtidigt. "Sulatella kinkkua valmiiksi" som han kallar det ;)

Bildbevis på granen


2 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Åh hon är så underbart söt er lilla tjej!!! Man vill bara äta upp henne!:-)
God jul på er! Saknar er!
Kram från familjen P

Petra sa...

Tack =) Synd att ni inte var här på julen, kanske nästa ;)