torsdag 22 december 2011

Sjukhus besök nummer 2

Nu har vi varit på sjukhuset och kollat Rimmas höft och skena. Vi blev trevligt bemötta, läkaren bad om ursäkt för senaste gången och vi fick svar på alla våra 23 frågor. Rimma skötte sig exemplariskt och skrek bara till en gång då läkaren kollade höften. Hon diskuterade med sköterskan nästan hela tiden.

Höften såg redan nu bättre ut så jag hoppas att hon bara behöver ha skenan i två månader. Det finns en risk att det blir tre månader men det klarar vi nog. 

Att sitta i bilstolen är ok. Vi kan inte skada henne på något sätt genom att bära henne konstigt, vi skall bara akta så att inte benet hoppar ur skenan. Huvudet skall vi försöka aktivera åt andra hållet, fysioterapi skall vi fundera på sen då hon får bort skenan, om vi då ännu känner att det behövs. 

Röntgen görs först efter att Rimma fyllt 4 månader, först då kan man se hur benen ligger. Ett ultraljud skall göras nästa gång vi skall dit, vilket blir någon gång i januari. 

Man kan ju säga att Rimma haft aningen otur. Detta lilla "fel" upptäcks oftast redan på BB men av någon anledning så upptäcktes det inte där. I Vasa är det ca 1 barn/år som det upptäcks så här sent på. 

Vi har ju även varit i kontakt med ortopeder i andra städer än Vasa och konsulterat dem. 

Slutsatsen är att allt ser bra ut, vi har fått den behandling vi borde ha fått första gången och Rimma är nöjd. Och vi får använda bilen, bärsele, bärsjal och duscha henne om vi aktar baksidan där det finns någon öppning.

Efter sjukhus besöket åkte vi till Pohjanmaan rauta och åt lite kaka, träffade Rimmas farbror som varit i Kuba, hämtade Rimmas pass och sen åkte jag in till stan och köpte sista julklappen. Köpte även strumpor åt Rimma som vi skall ha åt henne ovanpå skenan. Det kan börja skava på vissa ställen och om man lägger strumpor över dessa så känns det bättre. 

I morgon skall vi ta det lugnt, ta fram julgranen och åka till butiken. Rimma sov väldigt bra förra natten och vi vaknade utvilade, hoppas på en likadan natt idag också. 

3 kommentarer:

Hanna sa...

<3 "ihanaa" luettavaa.tuli hyvä mieli teidän puolesta!leppoista joulua teidän koko perheelle!

Linda (kusinen) sa...

Åh det känns som det går åt rätt håll! Bra att han bad om ursäkt! Och att han var mer hjälpsam denna gång.

Åh vad glad jag blir att det är bättre! Hoppas det bara blir ljusare för er nu!

Massa julkramar!

Petra sa...

Hanna: Juu nyt oli eri ääni kellossa ja kaikki tuntuu nyt paremmalta =) Ihanaa joulua teille =)

Linda: Ja, nu känns det verkligen mycket bättre, på väg åt rätt håll! Julkramar härifrån!