söndag 7 september 2014

Matutmaningens första vecka.

Första besöket: 45,27€

Dagen efter kom jag på att smöret nästan var slut och att våra kompostpåsar är slut. Så vi traskade iväg till S-market igen och köpte såna och ett granatäppel, förstås. 

+10,47€

= 55,74

Så var A till butiken och glömde bort att vi har en utmaning på gång här. Som tur så köpte han (mest) bara sånt som vi behöver ;)

+23,98€

Och då landar vi på

= 79,72

So far so good och sen...
+108,50. Ett besök på Prisma.

= 188,22€ På en vecka. 

Jaa-a hörni, vad skall man säga. Enda positiva som jag kan säga till det här är ju att nästan hela nästa veckas mat blev ju givetvis köpt under detta butiksbesök. Blöjor, bakplåtspapper och sånt har jag givetvis räknat in. Det tycker jag skall höra till.

Så till nästa vecka så har vi nu då alltså: 11,78€ och den veckan har inte ens börjat.

Så nu frågar jag er. Klarar ni er (familj på ungefär 2 vuxna 2 barn) på 100€/ vecka???
Och då skall wc-papper, blöjor, barnmat och sådant höra till. 

5 kommentarer:

Eva sa...

Vi sätter nog max 400 euro på mat i månaden normalt (förmodligen närmare 300 euro nu när jag äter lunch i jobbet och barmen är på dagis några dagar i veckan). Men då har vi ju inga blöjor längre och köper inget annat barnrelaterat i matväg heller. Köper också sällan "lyxvaror" och är ganska bra på säsongsmat. Ändå tycker jag mat är en alltför stor utgift.

Carina sa...

Vi lägger nog minst 1500 kr/vecka... Och då tänker vi på att ta billigaste alternativen, och använder rabattkuponger.. Men då e det ju inte bara mat, utan dit räknas allt som blöjor, vessapapper, schampo, diskmedel mm. Men ändå, man får nog pengar att gå åt i butiken...

Petra S-H sa...

Eva: Då är ni nog duktiga! Säsongmat borde jag bli bättre på! =) Jag funderade ju på det att summan kommer ju att minska sen när jag börjar jobba och barnen är på dagis. Men nu då man är hemma och äter 5 mål om dagen med två blöjbarn så känns det omöjligt att få det att räcka till.
Och så då man har finsmakar barn som skall ha både granatäppel och Salaneuvos ost så är det inte det lättaste ;)

Carina: Är maten dyrare/billigare i Sweden? Jag brukar ta billigare (Pirkka, Rainbow) av vissa produkter men sen andra så måste det vara av något "bättre" märke. Dessutom så köper vi alltid ekologiska bananer samt har börjat köpa mer och mer ekologisk frukt och det är ju betydligt dyrare.

Men du har så rätt...nog får man pengar att gå åt nog!

Caziina sa...

Jag tror nog maten kostar typ samma här som i Finland. Vi e medlem i vår närmaste stormarket, och tar deras eget märke eller tex rainbow vi också. Sen tex schampo tar vi det vi vet e bra/passar eget hår. Vissa produkter måste man bara ta ett dyrare alternativ av. Men annars tycker jag vi e duktiga på att kolla priser, och inte bara stoppa i vagnen direkt. Ändå känns det som man gör nå fel då det går så mycket pengar.. Men kanske det bara e så här det är...

Petra S-H sa...

Vi har också både plussa och s-bonus kort så man får ju lite tillbaka på dessa. Men det är nog stora mängder som går åt till mat :/