måndag 1 september 2014

MatutmaningBilderna är från några dagar tillbaka. Och har absolut ingenting att göra med texten ;)

Vi har bara varit hemma med snorisarna. Ett butiksbesök gjorde vi idag. 

Hade tänkt att jag skulle göra en utmaning den här månaden. Det snurrar ju en massa: inget socker i september och muoviton syyskuu på Facebook men jag tänkte köra en 400€ i mat den här månaden. 100€ i veckan. Bara för att se om vi klarar av det. Även bra för framtiden för jag kommer ju nu att vara hemma ännu ett år tillsammans med barnen. Att se om det går. Kommer att försöka köpa samma produkter som förr och inte minska i på så mycket. Förutom kanske på kött då, men det har vi minskat i på redan tidigare.

Idag gick det 53.27€ då vi var till butiken, men av detta så var 8€ en tidning så den tänker jag inte räkna med så: 45,27€.   Dyraste (förutom tidningen då så var granatäpplen. Det är synd att de skall vara så tusans dyra för vi äter mängder granatäppel. Om man frågar barnen om de vill ha frukt så svarar de alltid granatäppel...)

Så Tema Månad: 400€ i mat. 

Hade tänkt lägga in lite mera grejer här men kan inte hitta sladden till systemkameran så det får bli en annan dag. 

2 kommentarer:

Caziina sa...

Det här tycker jag e intressant.. Vi säger att vi skall försöka hålla oss till 1000 kr/vecka, men vi lyckas ju aldrig med det.. Alltså, vad ska man riktigt dra ner på..? Det e jätte svårt. Intressant också att ingen annan håller koll heller, såå många som sagt till mig "vi e två personer o det går 2000 kr/månad i mat och då äter vi helt vanligt, inte bara makaroner med ketchup"... Yeah right...

Petra S-H sa...

Vi har lite samma, det är svårt att få det att stämma. Kanske vi är för finsmakare ;) Vi kommer till exempel INTE att kunna köpa någon billigare ost än den vi köper för barnen vill bara ha den där ena. Granatäppel äter ju ungarna (och jag) massor av så det kan vi inte skära ner på (och ett äpple kostar ju nästan 5€ om det är stort!!!).

Ja, jag tror också att folk inte vet exakt hur mycket det går. Vi trodde också förr att det inte gick så mycket förrän vi började kolla noggrannare. Nu är vi ju förstås fler och hemma hela dagarna men iaf. Folk har nog inte så stor koll!