måndag 17 mars 2014

Gnäll…så det är kanske bäst att du inte läser...

05:45 uäääh…i barnrummet och klockan 05:56 uäääh…i vårt rum. Båda barnen uppe innan klockan 6. (A for på jobb klockan 5). -10 grader och gnälliga barn. Superbra ide om blogginlägg i går då jag somnade, nu kommer jag inte ens ihåg vad det handlade om. Fick avboka mitt jobb nu i veckan pga av min förkylning. Boka läkartid åt barnen tills i morgon. 

Astor somnade i min famn på soffan, Rimma gick omkring med en leksakskatalog från julen och har börjat fatta det där med att man VILL ha någonting. Hon hittade en docka som sitter i en matstol samt en "baby changing"-grej som hon ville ha, eller dumma jag frågade om hon vill ha. Du kan ju önska av tomten sa jag. Daaah…i mars…hur kunde jag göra det. Försök nu då få henne att gå ut och lägga sig! Hon skulle ju vänta på tomten så hon kan säga vad hon önskar sig. Detta resulterade i grymt skrik. Till sist fick jag förklarat att vi kan skriva på en lapp åt tomten för han kommer inte på flera dagar (!) och att hon nu skall SOVA ute. Eller hon fick välja ute eller inne (i vanliga fall skulle hon absolut välja inne, det händer ca en gång på 3 månader, men nej, inte idag). Hon skulle absolut ut. Lätt med en 1-åring som sover på soffan och skulle vakna av att bli påklädd.

Men tösen skulle ut, så jag klädde på henne, hon står och stortjuter och jag lägger henne i vagnen och säger att jag själv skall klä på mig. I hemlighet önskade jag ju att hon skulle somna medan jag gjorde det och jaaa, det hände. Så jag fick bara buffa ut henne i vagnen. Någonting som gick my way idag. 

Förkylningen from hell visar inga tecken på att bli bättre, om inte grönt snor är ett tecken på det?!

Och spegelbilden…haha…röd näsa, tovigt kråkbo hår samt sunkkiga myskläder med snorfläckar av barnen. 

Det är nu man skall säga att man inte skulle byta bort en enda sekund. Men vet ni vad? Jag skulle nog kunna byta ut den här dagen! Mot typ en stranddag i Malaysia med paraplydrink. Utvilad och lätt solbränd skulle jag komma tillbaka i morgon som en bättre mamma som orkar mer. Som orkar baka då Rimma ber om det, orkar gå till parken och som läser och gör alla ljud till alla böcker som Astor vill.


Någonting positivt måste jag skriva hit!!!

Solen skiner!

Fyndade en Gant pike igår för en billig peng, den var dessutom alldeles ny. Aah, materiell lycka.

Rimma har lärt sig en massa nytt på de senaste dagarna, att rita med hjälp av tupperware skivorna, hennes huvudfotingar är så söta samt så kläckte hon ur sig då hon rapade: Oj, ursäkta mig!

Våren kommer närmare för varje dag som går.

Just nu sover barnen samtidigt och jag har tid att skriva allt detta.

Påskgräset vi sådde häromdagen tar sig riktigt bra. 


4 kommentarer:

Linda sa...

Puss på dig!
Hoppas morgondagen flyter på bättre. Med massor av sömn, friska barn, glada barn och låååååång sovstund på dagen ;-)

Jag kan säga att jag saknar de där chaosdagarna något fruktansvärt nu då barnen blivit större.

Hemmamyset liksom...Nu är alla iväg på sitt, skola/förskola/jobb.

De klarar nästan allt själva..de behöver inte sin mamma på samma sätt längre...Man kan ju tro att man ska tycka att det är skönt men det är nog snarare en liten sorg ;-)

Tror det är dags för operation övertalning, bebisverkstad :-) ha ha...

Massa kramar

Petra S-H sa...

Natten gick ok, men nu visade det ju sig att BÅDA barnen har öroninflammation så nu blir det medicin och kanske slut på gnället sen. =)

Jag är redan nu ångestfylld över att behöva lämna dessa på dagis och själv börja jobba, man får så mycket mindre tid med barnen :/

Bara att starta verkstaden, ni har ju snart större hus också = mer plats ;)

Kramar!

Linda (kusinen) sa...

Tyvärr måste båda vara med på det tåget ;-)
Men ångesten som man har innan börjar jobba är värre. När man väl är inne i det så är det bättre.
Dock vill man kanske inte jobba full tid i början?!
Jag gjorde ju det men hade man fått välja hade 75-80% varit bättre :-)

Puss på dig!

Petra S-H sa...

Övertalning, övertalning… ;)

OM vi har möjlighet så kommer jag att gå ner i arbetstid i början Typ jobba halva dagar eller just 75% eller dylikt. Skulle också kunna tänka mig en vecka jobb en vecka ledigt… men vi får se hur det blir. Behöver inte bestämma mig ännu =)