fredag 24 februari 2012

Namnet på den nya

Alltså jag tror nog inte på Ingrid längre.

Så det blir nog Astrid eller Lilian eller Alice. Japp, så är det…

Nu är det bara att vänta då =)

Estelle Silvia Ewa Mary blev det. Aningen otippat ;)

Det där med namn är ju bara för roligt tycker jag. Jag hade ju gjort namnlistor i åratal innan Rimma föddes. Att det sen blev just Rimma så var nog inte bestämt redan i lågstadiet. Men jag hade nog velat ha det namnet redan i flera år. Cinderella kom A på ett tu tre efter att ha läst det i en namnbok. Jag tror inte att han visste att Cinderella betyder Askungen utan han tyckte nog bara att det var ett fint namn. Sen då jag började tänka på namnet som ett NAMN och inte som Askungen så började det låta så väldigt fint tillsammans med Rimma.
Anita kommer ju efter att halva släkten heter det så jag tyckte att det var passande som 3:e namn.

Hur valde du/ni namn på ditt/era barn? Hur kom ni på det? Varför blev det just de namnen?


13 kommentarer:

Kaija sa...

Missä se tieto viipyy!? Hah, mäkin taidan olla aika kärsimätön.... :)

Kaija sa...

Nyt se oli tullut! Ihan kiva nimi, en osannut arvata...perinteikästä, että oli myös "mummua" mukana ;)

Petra sa...

Istuin telkkarin edessä ja vain odotin mitä sieltä oli tullakseen…
Yllättävä veto! Todellakin, mutta hieno nimi. Ja kansainvälisesti toimiva!

Kaija sa...

Selma Anna Elisabeth = Etunimen molemmat vanhemmat valitsi nimikirjoista listoilleen ja se kilpaili pitkään Wilma nimen kanssa ykköspaikasta. Selma valittiin, koska se kuulosti kauniimmalta ja passasi sukunimeen paremmin. Anna -nimi tuli molempien vanhempien mummuilta ja siksi, että kumpikin Anna oli elänyt lähes 100-vuotiaaksi ja hyvän elämän. Elisabeth kuulosti äidin (siis minun) mielestä hienolta ja arvokkaalta ja nimeen sopivalta. Lopullinen valinta sille tehtiin, kun selvisi, että Selman ukin äiti on ollut Elisabeth toiselta nimeltään.

Kaija sa...

Jaa, niin onhan meillä toinenkin lapsi ;)

Oskar Johannes = Lapsen isä keksi sen useiden viikkon tuskaisen taistelun jälkeen. Minä ehkä hieman luovutin, kun luovuin Vilho -nimestä, mutta olin ehdottomasti sitä mieltä, että pojasta tulee Oskar eikä Oskari. Johannes on nyt sitten kulkenut suvussa pitkään. Oskar kantaa sitä nimeä ainakin neljännessä polvessa. Nimiä valittiin kaksi siitä syystä, että isälläkin on nimiä vain kaksi. Näin meillä tytöt ja pojat eroavat toisistaan ;)

Emma sa...

Elias blev det för att det var ett namn jag var pytt på sedan länge innan Klimpens existens. Veeti blev det dels för att Jones tyckte om det, plus att han kallades Veeti av sköterskorna på sjukhuset, "Sehän on ihan Veetin näköinen!". Juhani blev det efter gammelmoffas andra namn!

Och, skulla jag ha vetat hurudan Klimpen blir, och hur han skulle se ut lite äldre, hade han hetat Emil. Då hade jag inte behövt blöda öronen av mej de gånger folk kallar honom "Eljas".

Men å andra sidan, ingen kallar ju honom för Elias i alla fall, tycks vara Klimpen 4 ever!

Petra sa...

Han sir faktiskt lite ut som en Emil (och beter sig ibaland som en också ;) He de de hååre som gör att han ser ut som Emil.
Klimpen kommer nog att hänga med tror jag, får se vad lärarna i skolan kallar honom för… Klimpen, vad är 5+5? Vad tror du Klimpen om situationen i Afganistan för tillfället? Kan Klimpen svara på vilka djur som går i ide? It could work. Ring och fråga prästen om man får byta till Klimpen ;)

Linda (kusinen) sa...

Tidigt i graviditeten hade vi nämnt namnet Leah och båda hade gillat det.

Sen pratade vi aldrig om det mer...de förslagen vi hade efter var vi verkligen inte överrens om. Vi var så säkra på att det var en tjej.
När hon väl kom, sa båda direkt. Leah är här :-)

Eila däremot trodde vi var en kille.
Så namn där var svårt. Vi hade funderat och funderat och var verkligen inte överrens.

När hon kom så sa Robban: Det är en tjej! Öh va?! Förstod ingenting...en tjej...stämmer det?!
Jaha...hmm...

Det tog flera veckor innan hon fick sitt namn...men efter många om och men blev det Eila efter min famor.
Det passar henne perfekt! Ovanligt och fint!

Petra sa...

Linda: Så ni hade Leah på lager då länge. Jag kommer ihåg på Eila föddes och ni va helt…öum en tjej…namn??? Haha…hon fick ett riktigt bra namn! Det passar henne jättebra och Eila är ju ett vanligt namn i Finland men ovanligt i Sverige. Konstigt egentligen för det passar ju bra på svenska också!!! Kramar!

Annika sa...

Kan hända du har hört det här redan, har för mig att vi hade en sån här namngenomgång på rådgivningen med mammagruppen, så; favorit i repris nu då!:) Vi bestämde oss rätt tidigt för Milo eller Milio om det skulle bli en kille, långt innan jag blev gravid t.o.m. Kommer från V:s mamma som hette Emilia. Så skulle det ha varit en tjej så hade det nog blivit nåt åt det hållet också. Ovanligt kanske att man väljer namn åt en kille från kvinnonamn men så blev det. Det var egentligen det andra namnet vi hade svårt med, blev Liam då till sist som vi båda gillade och så satte vi det framför för att det liksom skulle "flyta" bättre. Och nu kommer nåt fruktansvärt långsökt som kräver full koncentration. Min mamma heter Maj-Len. Det låter naturligtvis som Mailen. Då kan man ta de fyra första bokstäverna och läsa dem andra vägen och VOILA så har man Liam där också, haha! Kom på det där på BB. Snacka om att hormonerna kan ställa till det i huvet.... =))

Anna-Lena sa...

Tack för länken till strumpklämmorna, nu ska jag beställa sådana! :-)

Namnet Rimma har jag faktiskt aldrig hört innan jag såg det i din blogg, fint och annorlunda!

Petra sa...

Annika: Milio är supergulligt och så roligt att ni fick namnet från V´s mamma och det där med "mailen" var ju så påhittigt. Hormonerna på bb är nog underliga ;)

Petra sa...

Anna-Lena: Ja klämmorna är verkligen super! Kul att du gillade namnet. Det är ovanligt och det var precis det vi ville ha =) Så vi lyckades ;)