torsdag 12 januari 2012

Dagens sjukhusbesök

I dag har vi alltså varit på sjukhuset med Rimma för att göra ett ultraljud och för att ortopeden skulle kolla läget.

Ultraljudet gick fint. Rimma var förstås ledsen då gelen är så kall och då hon var utan både kläder och skena. De tog bort skenan under tiden de ultrade. Det var två stora karlar och jag och Rimma =) Sen sa de att allt ser fint ut och att de inte lägger tillbaka skenan där utan det görs först hos läkaren. Så vi fick vara utan skenan i 45 minuter. Hon kändes så mjuk och hängig på något sätt och själv tyckte hon nog det var lite konstigt.

Vi fick omkring i aulan och så träffade vi på StepMommo Carina. Rimma ville inte ligga i vagnen utan ville vara uppe i famnen och kolla läget.

Här är några bilder på Rimma utan skenan.

Sen var det dags att gå till läkaren och han sa att allt ser bra ut, men att han ännu vill att vi skall göra en magnetröntgen på Rimma. Så om några veckor blir det nersövning (!) och magnetröntgen och om en månad har vi ny tid till ortopeden. Hon skrek förstås då han tog i och kollade höfterna men hon slutade ganska snabbt sen då det var över. 

Magnetröntgen låter ju inte så kul. Men det låter mycket roligare än om de säger om ett år att hon måste opereras och gipsas för att allt inte ser så bra ut. Så åtminståne en månad till och en ordentlig koll med röntgen. Sen kanske…Huvudsaken är att Rimma blir frisk. 

Snön öser ner och vi skall bara ta det lugnt resten av dagen.

p.s ja just det, jag bad den mäta henne…62,5cm är hon just nu =)

4 kommentarer:

Hanna sa...

Ei voi muta todeta ku että hän on suloone!!!!...en ees halunnu lukee tekstiä ku vaan tuijotella sulosuutta!!inana.pisti hymyn huulille..pian on kyllä päästävä neitiä moikkaamaan!<3

Pia sa...

Va skönt att de ser bra ut, man blir riktigt babysjuk då man ser henne <3

Frida sa...

Visst är det märkligt vad fort man vant sig vid skenan. Vi har ju "lyxen" att få nakengosa och bada henne varje vecka (sjukt ni inte får göra det i Finland!) men jisses vad "sladdrig" hon känns då.

Hoppas ni får ett datum att räkna ner till, det är skönt att ha. Vi har två veckor med von rosen kvar nu. Sen blir det Frejka i sex veckor. Har ni kollat om ni kan få så med? Den är liksom lättare eftersom man har den utanpå kläderna, så man kan tvätta och bada sin lilla bebis :-)

Petra sa...

Hanna: Meidän pitää vaan sopia joku päivä kun liikut täällä päin. Nähdään vaikka kaupungissa tai jotain! =)

Pia: Ja det såg riktigt bra ut…nu är det bara att hoppas att det skulle vara över om en månad.

Frida: Det är verkligen otroligt hur snabbt man vänjer sig vid skenan. Ja om jag skulle vetat att vi får vara utan skenan i 45 minuter så skulle jag ju ha badat henne någonstans på sjukhuset. Jag fattade det först sen efteråt, dum som man är!

Hoppas verkligen att vi får bort den om en månad. Vår läkare tycks nog vara av den åsikten att von Rosen is the way to go i det här fallet. Men vi har vant oss vid den nu så 1-2månader kvar och sen slipper ju den helt och allt annat också =)