tisdag 24 januari 2012

Sångpåse

I flera år har jag tänkt på att jag skulle måsta göra en sångpåse eller en "lorupussi" (rams-påse???). Har tom samlat en massa ramsor och sånger på jobbet. Tyvärr är de flesta ju på finska som jag har. Men det gör väl inget? Eller så gör jag två olika påsar. Blev lite förtvivlad då jag kom på att jag måste sy en påse också. Ända tills jag gick upp på övre våningen och konstaterade att jag har en rosa-vit-rutig Gant påse och en Odd Molly påse som jag inte använder till något annat. 

Då är det bara att börja göra korten med ramsor och sånger. Lätt va?

Om man är riktigt lat så kan man beställa en färdig sångpåse med figurer här: http://shop.minimango.se/produkt.php?id=13

sangpase.jpg

4 kommentarer:

Linda (kusin) sa...

Har vi på jobbet... Kan vara med figurer också.
En liten spindel, en liten hund osv... Behöver inte vara lappar :-)

Sen har vi en bokpåse...som barnen får ta hem också. Där de får lägga i sin favoritbok och ta med, så läser vi den på samlingen.

Och nu ska vi börja med språkpåse...då får de en bokstav. Och så ska de samla saker hemifrån som börjar på den bokstaven.

Ja det går att utveckla i oändlighet... :-) Superkul!

Petra sa...

vi hade där jag jobbade tidigare och barnen kunde helt enkelt inte få nog. Nu har jag googlat till mig typ 30 ramsor ;) så nu blir det bara att lägga igång verkstaden i något skede. vi hade också påsar med en massa djur i och sjöng om dem. De minsta barnen var bara glada om de fick komma upp och hämta en grej ur påsen. Det krävs så lite för såna små ;))

Emma sa...

Shit vilken kul grej! Om ja sku ha mera tid o energi sku ja gör en sån också! :D

Petra sa...

Jag kommer nog int att få den färdigt på typ hundra år. Ett hett tips är: vykort med typ räv-rävern raskar, elenfant- en elefant balanserade, hund-här kommer lilla ludde. Sen googlar du texterna, printtar, limmar på andra sidan = klar! Men var man hittar alla dessa vykort sen, det är en annan femma =)