tisdag 22 oktober 2013

Blogihaaste (ja teille suomenkielisille jotain vaihteeksi)

Blogihaaste. Päätin tehdä tämän, ihan vain sen takia, että saadaan vähän suomekieltä tänne blogiin välillä. Haasteen heitti maailmaan Johanna Koo. Liityin muutama päivä sitten FB-ryhmään johon kuuluu vaasalaisia bloggareita. Eli lisää blogeja luettavaksi ;)

Minun periaatteeni: 

Aloitin bloggailun jo vuosia sitten muotiblogien inspiroimana. Oma blogi on varsinainen sekametelisoppa ja käsittelee milloin mitäkin. Riippuu ihan siitä mistä pidän juuri silloin. Odd Mollyä tulee näkymään aina. Kynnet ovat tällä hetkellä taka-alalla, mutta toivon että tulevaisuudessa saan lisää aikaa tähän rakkaaseen harrastukseen. Lapset ovat tällä hetkellä paljon esillä blogissa. Sukulaiset ulkomailla pääsee lukemaan kuulumisia ja pysyy mukana lapsen kehityksessä. Ja myöskin tuttavat ja ystävät jotka asuvat kauana. 

Mieheni on blogissa vain A koska joskus päätin niin ja se sopii hänelle hyvin. Kuvia hänestä on tietenkin joskus eli hän ei ole mikään supersalainen ;)

Tarkoitukseni ei ole, että minusta tulisi joku tunnettu bloggari, vaan teen tätä koska tämä on hauskaa ja tästä jää mukava muisto itselleni ja lapsille. 


Teksti ja ulkoasu:

Koska ruotsi on äidinkieleni kirjoitan ruotsiksi. Silloin tällöin (HARVOIN) voi tulla postaus myös suomenkielellä. Kirjoitusvirheitä ja ihmeellisiä lauseita tulee jatkuvasti ja sille ei vain voi mitään. Yleensä en saa ulos asioita siinä muodossa kun haluisin ja yritän tämän asian korjata käyttämällä paljon kuvia ;)

Ulkoasu on aika tylsä. Ihan siitä simppelistä syystä, että en osaa tehdä parempaa. Haluaisin hienon "bannerin" tuonne ylös, mutta en tiedä miten sen tekisin. Jos ei osaa, niin ei osaa!

Yhteistyö:

Valitettavasti ei ole yhteistyökumppania! 

Kuvat:

Blogissa on paljon kuvia. En ole jaksanut laittaa niihin vesileimaa, joka olisi toisaalta ihan hyvä juttu. Toivon että jos joku haluaa lainata minulta kuvia, ottasivat ensin yhteyttä minuun. Kunhan kuviani ei käytetä omiin nimiin. En halua että löytyy joku fb profiili joka käyttää minun kuvaa ja lasten kuvia. 

Kommentit:

Niitä saisi tulla lisää =) Toisaalta minulla ei ole niin paljon lukijoita joten en vaadi mitään. Laitoin vähän aikaa sitten blogikirjoituksen loppuun selainen kun Reaktioner osio ja siihen voi klikata jos tykkää tai ei tykkää. Niin saan edes jonkinlaisia reaktioita kirjoituksiini. Eli tiedän että te todellakin olette siellä lukemassa. 

Kilttejä kommentteja olen saanut ja olen siitä hyvin iloinen.

Linkit:

Aina jos laitan jonkun muun blogista jotain niin linkitän hänelle. Etiketter-ostasta löytyy sellainen kohta kun Bloggtips. Tämän kategorian alta löytyy postauksia joissa on linkkejä. 

Liitännäiset:

Ei ole fb sivua tai muuta. En ole nähnyt siihen tarvetta. 

Työhöni liittyvät asiat:

Minulla on työssäni vaitiolovelvollisuus ja en kirjoittele työstäni tänne. Joskus saatan kirjoitella jotain koska työni on niin mielenkiintoinen. En kirjoita asiakkaista, lapsista tai paikoista jossa käyn.
Tällä hetkellä olen tietysti hoitovapaalla ja jos se lasketaan työksi, niin sitten sitä asiaa työhön liittyen tulee koko ajan. ;)

Postaustahti:

No, olettehan sen huomannut. Joskus menee viikko, että ei kuulu minusta mitään ja sitten saattaa tulla 5 postausta putkeen. Riippuu ihan millä fiiliksillä mennään. 

Vinkit:

Uskon, että ne jotka lukevat minun blogia, ei paljon itse pidä blogia joten vinkkejä ei nyt tule =)


Ja tässä teille vanha kuva joka ei vielä ole täällä blogissa näkynytkään. 

Kiitos ja hei ja samma på svenska!6 kommentarer:

Laura Karusellikoti sa...

Ihanaa kerrankin minä ymmärsin kaiken! Käyn kyllä kaikki postaukset aina "lukemassa", mutta enimmäkseen se jää kuvien katseluun kun aina tuo ruotsinkielen taito ei oikein riitä ymmärtämään kaikkea. Mutta ihana blogi on, jatka samaan malliin! <3

Petra S-H sa...

Kiitos ihanista sanoista! <3 Harvemmin tulee kirjoiteltua mitään suomeksi, viimeksi olen varmaan kirjoittanut Rimman lonkkaluksaatiosta suomeksi jotain jos en muista väärin.
Onneksi niitä kuvia on paljon, nehän kertoo enemmän kun 1000 sanaa, vai miten se meni ;)

Elina P sa...

Mä luen kans sun blogia säännöllisesti, vaikken kaikkea ymmärrä, mut pikkuhiljaa sitä oppii ruotsiakin;O) ihanaa seurata teidän elämää=)

Petra S-H sa...

Elina P: Todella kiva että sinä käyt lukemassa =) Tämä on sinulle vähän niinkuin kielikylpyä ;)

Kaija sa...

Rakas ystävä, minäkin olen täällä <3 Pidän blogistasi ja käyn lukemassa kuulumisia. Elämäntilanteemme on lähes sama, joten yhteisiä asioita on paljon. Ja vaikka ei olisikaan - olisit silti listallani yhdessä Johanna Koon kanssa. Molemmilla on mukava maanläheinen tyyli :)

Petra S-H sa...

Kaija: Ihanaa kun käyt täällä =) Ehkä se on tämä Vaasalaisuus joka tuo sen maanläheisyyden ;)