måndag 14 oktober 2013

En mindre bra dag


Röd rinnande näsa. Rimma är förkyld!


Astor tränar att dricka ur tuttflaska. Han tycker det är roligt. Men han biter mest på tuttdelen. Astor är också förkyld.


Trotsade blåsten och snuvan och gick till parken. 

Dagen kunde ju ha börjat bättre. 05.45 bestämmer sig Astor för att vakna. Jag skulle nog fått honom att sova genom att sjunga för honom men då vaknade Rimma också och skrek. Så de väckte varandra och det var bara att stiga upp. Rimma tycker inte att jag skall få gå på toaletten på morgonen så hon skrek och väckte säkert grannarna. 

Hela dagen har gått ut på gnäll och snor. Jag har sagt: nej, slå inte din lillebror säkert 120 gånger i dag. Hur gör ni andra? Då den större slår och sparkar den mindre…eller är det bara jag som har en sån unge? Jag har börjat få Harjulanska raivare och det hade jag ju nog inte tänkt att jag skulle få. Eller är det helt enkelt så att jag borde börja jobba? Så får någon annan deal with the shit!

Nå nej, inte vill jag börja jobba men den här dagen har nog varit så onödig. Och sen vet ni, då slutade vår diskmaskin att fungera. Jag + Diskborste = I N T E sant! Skedar och tallrikar diskade jag, resten lämnade jag i maskinen, får väl göra något åt det i morgon. Tog fram engångs tallrikar som jag tänker använda. Lyfter på hatten för ALLA er därute som diskar förhand. Fy F*n alltså säger jag bara. 

Försökte få båda barnen att sova samtidigt, så att jag skulle få sova en stund. Då vaknar Rimma med ett sådant gallskrik att jag fick springa ut så fort jag kunde för jag trodde det var något hemskt som hänt. Nå, då vaknade Astor för hon skrek SÅ HÅRT. Han skulle inte behövt vakna ännu på ca 1,5 timmar så det blev så där semibra.

Efter några timmar tog vi en sväng till parken trots iskall vind. Tänkte att hon måtte springa av sig lite, trots snuvan. Att få henne därifrån sen var inte det lättaste, så jag mutade med Rockspindeln på youtube. Det fungerade och jag fick hem ungen. Sen fick hon se några till också för jag orkade helt enkelt inte se på då de bråkar, eller Rimma bråkar med Astor. Vänta bara han börjar ge tillbaka. OMG säger jag bara då. 

Innan jag hade dem i säng så trillade Astor på Rimmas Trunki och började blöda ur läppen och det kom förstås lite blod på min Odd Molly topp. Förstås! Nu sover båda, jag läser igenom bloggar och skall verkligen gå och lägga mig klockan 22 fast jag verkligen inte vill göra det. A meddelade idag att han kommer hem SENT i morgon. Jag hade fått för mig att han skulle komma redan klockan 18-tiden så jag hade nästan börjat räkna timmarna. Nu får jag bara klara av en dag till ensam med dem för vi kan ju inte åka någonstans och smitta ner heller. 

Borde duscha, kamma håret, bleka tänderna, köpa nya kläder, plastikoperera mig och springa en maraton och nu är det kanske bäst att jag slutar skriva för detta är nog det negativaste inlägget på länge...

Totalt asig har som tur dagen inte varit. Min underbara granne M var hit med lite Berocca så jag skulle få en energiboost. T A C K! 
Och Rimma har börjat sjunga så där smått: Tuu tuu tupakå. (Tuu tuu tupakkarulla), Umpa umpa (tänk om jag hade en liten liten apa) och så tycker jag det är såå kul då hon frågar om hon får se på Postman Pat. Hon ser på mig, pekar på datorn och säger: "uha-hihi" dvs Postman Pat. Glasklart, eller hur?! 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du fick lite Boost :)

-M

Linda (kusinen) sa...

Halloj!

Morgondagen blir säkert underbar! Oj oj, du ska veta att jag haft MÅNGA sådana dagar som du hade idag:-)

De slåss och bråkar, skriker, spyr samtidigt båda två i soffan, ramlar, en kräks och en bajsar ner sig..De vaknar i skift osv..

Men sen så vips kommer det sådana där helt underbara, härliga dagar där emellan som gör att man orkar lite mer..Då man njuter av att vara hemma. Man får massor av saker gjort då de sover och de leker fint och är nöjda då de är vakna. Hoppas du får en sådan dag imorgon!

Puss och kram och en hel skopa tålamod!

Petra S-H sa...

M: Liite boost fick jag väl ;)

Linda: Nästa dag blev nog som tur bättre! =) Full rulle dagarna i ändå kan jag tänka mig att du haft också. Bara de skulle sova hela nätterna så skulle livet vara såå mycket lättare =)