tisdag 1 oktober 2013

Oktober


Grannen träd är superfint. Tycker det är synd att vi inte har någon egen lönn. Men denna är så nära vår bostad att vi får njuta av den i alla fall. Och så slipper vi städa bort löven. 

Oktober är månaden då min kära dotter är född. Även jag är född i oktober. Och svärmor. Så det kommer att bli en massa fester den här månaden. Vilket är roligt. Sen kommer gråa november. Det är mindre kul. Men då kan man börja förbereda för julen så då känns det ju lite bättre. 

Den här veckan kommer att gå åt till att planera Rimmas 2-års kalas. På lördag skall vi ha fest för släktingarna, på söndagen kommer några kompisar och nästa vecka skall vi ha ett mamma-gäng här och fira dubbelfödelsedag. Så det är busy busy nu. 

Bestämde häromdagen att jag skall ha ett tema för varje månad här på bloggen. Förra månaden så hade jag ju "köpstopp"-månad som inte gick så bra. Skall göra ett sammandrag av detta då jag hinner. För att se var jag lyckades och var jag inte gjorde det.

Oktober månad kommer att bli en "En sak in -en sak ut" månad. Dvs. om vi köper något nytt så skall vi göra oss av med något annat. För att minska på alla grejer vi har samlat på oss. Det kommer inte att bli så lätt men jag hoppas att vi skall klara det bättre än september utmaningen.

En annan sak som vi skall satsa på i oktober är att försöka hitta ställen i hemmet åt våra saker. Det samlas högar av grejer som inte har någon adress här hemma och det skall vi försöka få bukt på. På detta sätt hoppas vi på att även få mer tid över till annat. Det är så ofta som man söker efter saker. Undrar hur mycket tid per dag går till att söka efter grejer runtom i huset?

Hur har ni det? Har ni egna platser åt alla era saker eller har ni ställen där det alltid samlas saker? Kanske ni har några tips att ge? Hur har ni ordnat det för alla möjliga småsaker?

2 kommentarer:

Linda (kusinen) sa...

Åh roligt med teman! Ha ha en sak in en sak ut..det borde vi också köra på.
Robban skulle älska det!
När huset är färdigt ska vi definitivt ha allt på sin plats. Längtar efter utrymme att städa undan saker på :-)

Jag försöker själv få ordning i röran och det jag gjort är köpt massor av förvaringskorgar, glasburkar och en dymo maskin att skriva lappar med.

När jag får en hall...ska jag ha en fin bricka där man kan lägga ifrån sig telefon, nycklar, glasögon på då man kommer innanför dörren.

Sen vill jag ha ett stort vitrinskåp i köket med alla glas, tallrikar, bestick (det man dukar med) ljus, servetter osv..

Vi har en korg i vardagsrummet för fjärrkontroller, spelkonsoller, kamera sladdar m.m
Sen har jag köpt, mappar, tidningssamlare och pärmar till alla papper.
Betalda räkningar, obetalda, försäkringspapper, tidningar m.m

Ja det var de tipsen som jag kom på ;-)

Petra S-H sa...

Ja, denna månad skall det köras stenhårt på detta! Som tur har jag redan en del på UT listan eftersom jag sålt en del av barnens gamla kläder på FB loppisar. Men Rimma har ju födelsedag så det kommer att komma en hel del på In listan kan jag tro ;)

Vi har också köpt en del förvaringskorgar till bla barnens yttrekläder, vantar och mössor. Problemet är bara att de blir fulla direkt. Vet inte hur stora man skall ha. :/
Mappar har vi till viktiga papper och betalda räkningar. Men ett förvaringsställe i vardagsrummet till alla kamerasladdar osv. det fattas. Det måste vi hitta en lösning på snarast.
Tänk vad mycket tid man sparar om man skulle ha allt på var plats!!!
Tack för tipsen =)