tisdag 10 september 2013

8 månader och 23 månader


Jaha, då var det dags igen.


Hmm…hur får man bort den här?


Nou hätä, jag hjälper dig!


Sitt här så skall mamma och pappa fota med två olika kameror.


Notera Astors pose och GIGANTISKA händer. Mies!

Om en månad fyller Rimma 2 år och det har gått så otroligt snabbt den här tiden. Det kommer mer och mer ord för varje dag som går, hon försöker sjunga iha-haa, pottan är hon inte intresserad av, maten är det samma sak med. Kex och pepparkakor har hon hiffat och nu får vi gömma kakburkar här för att hon inte skall äta för mycket sånt. 
Vi har snart Astor 8 månaders rådgivning och skall då beställa tid till Rimmas 2 års på samma gång. Hon borde väga över 10 kg nu. 

Astors mått kommer om några dagar men jag gissar på att han väger 9,5 kg. Skall bli oerhört intressant att se vilken "kurva" han ligger på. 

Astor har lärt sig att sitta, drar sig framåt i en väldans fart, kommer upp i krypställning mest hela tiden, men slipper ännu inte framåt. Rimmas lekar är roliga och han vill gärna vara med. Rimma tycker inte han skall vara det. Så vi har konflikter dagligen här hemma. 

Men de är ändå mycket intresserade av varandra och Rimma hjälper ofta till om jag behöver hjälp och hämtar saker och kramas med Astor om han är ledsen.

2 kommentarer:

Tina sa...

Så himla fina! Oj ja vilka karahänder redan! :D
Hedvig har legat runt 10kg nu hela sommaren, tycks stå lite still med det där. Ska till rådgivn. på torsdag, längden e ju spännande också, hon har nog ännu 86 kläder men mest 92. Å pratet rullar på, får lite ångest över att jag inte tar mej tid å sätter mej å skriver ner orden hon kan säja just nu!

Petra S-H sa...

=) Ja händerna ser verkligen bauta ut på bilden.

Rimma borde vara där kring 10kg hon nu också. Längden är jag också intresserad av. Vi har nog mätt lite här hemma och det ser nog ut att hon växt. Så snart kanske vi slipper vikt och längd kontroller. Vi har mest 86 just nu. En del 80 ännu och bara några få 92. Hon e ju så smal också så de ser alldeles för stora ut om de är för breda.
Pratet är vi nog lite sena med, men jag skyller det på tvåspråkigheten ;)